Incendii devastatoare pe Valea Oltului. Ard o suta de hectare de padure

0
419
Incendii
Incendii

S-au aprins copacii uscati si incendiul s-a propagat cu repeziciune in ultimele ore, pompierii nemaireusind sa-l tina sub control. Vantul puternic duce la extinderea rapida a focului, iar oamenii de la poalele Coziei sunt inspaimantati ca lise vor face scrum casele.

Arde padurea de mai bine sase ore pe Valea Oltului, iar peste o suta de pompieri se chinuie sa stinga valvataia. Traficul pe DN 7 a fost ingreunat din cauza fumului.

Focul a izbucnit in mai multe locuri pe aproximativ 50 de hectare din Parcul National Cozia, in zona Delusel, la aproximativ 400 de metri altitudine. „Vantul este mare nostru dusman in astfel de interventii. De pe versanti se rostogolesc bucati de lemn aprinse si, pe unde trec, aprind vegetatia uscata”, spune colonel Adrian Mesescu, sefu ISU Valcea.

Peste 20 de hectare de padure au ars in parcul national Cozia in punctul Delusel, la o altitudine de 400 m. Focul a pornit din mai multe puncte si ameninta gospodariile de la poalele muntelui. Localnicii au sarit si ei sa dea o mina de ajutor riscand sa isi puna viata in pericol. O batrana cu handicap locomotor a ignorat flacarile si s-a aventurat pe versant. Localnicii au oprit-o pana la urma cu forta si au scos-o din zona incendiului.

Peste 130 pompieri au intervenit cu cinci autospeciale si tot nu au reussit sa stinga focul. Focul izbucnit seara trecuta s-a extins pana dimineata, cuprinzand circa 100 ha de padure.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.