Incendiu extins pe 80 de hectare, oprit la intrarea in padure

  0
  309
  Incendiul a izbucnit din cauza folosirii focului deschis, lăsat nesupravegheat
  Incendiul a izbucnit din cauza folosirii focului deschis, lasat nesupravegheat
  Incendiul a izbucnit din cauza folosirii focului deschis, lasat nesupravegheat
  Incendiul a izbucnit din cauza folosirii focului deschis, lasat nesupravegheat

  Incendierile de terenuri agricole, facute de proprietari pentru a-si curata suprafetele de vegetatie uscata, reincep sa creeze mari probleme, un incendiu izbucnit ieri dupa-amiaza extinzandu-se pe o suprafata de 80 de hectare de teren si „muscand” si din fondul forestier.

  Alarma s-a dat putin dupa ora 14.00, 40 de pompieri militari, 50 de lucratori silvici si cinci lucratori de la Serviciul local Voluntar Malini intervenind pentru a stinge incendiul izbucnit pe terenul mai multor gospodari din satul Valeni, comuna Malini.

  Extins din cauza vantului pe o suprafata imensa, 80 de hectare, focul a intrat si in marginea padurii apartinand de Ocolul Silvic Malini, unde a cuprins aproximativ un kilometru de litiera (stratul care acopera solul din padure). Din fericire, interventia celor aproape 100 de salvatori a fost o reusita, focul fiind stins inainte de a cuprinde arborii, ulterior reusindu-se si localizarea sa. Aseara, la inchiderea editiei, pompierii inca lucrau la stingerea ultimelor focare.

  „Din primele cercetari rezulta ca incendiul a izbucnit din cauza folosirii focului deschis, lasat nesupravegheat, pentru igienizarea terenului”, a precizat plutonierul Alin Galeata, de la Biroul de Informare al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Suceava.

  Ramane de vazut daca politia va reusi sa-l identifice si sa-l traga la raspundere pe cel care, cel mai probabil din cauza inconstientei, a provocat incendiul.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.