Casele ecologice, noua oferta a dezvoltatorilor imobiliari

0
384
Casele ecologice, noua ofertă a dezvoltatorilor imobiliari
Casele ecologice, noua oferta a dezvoltatorilor imobiliari
Casele ecologice, noua oferta a dezvoltatorilor imobiliari
Casele ecologice, noua oferta a dezvoltatorilor imobiliari

Pe timp de criza, romanii sunt greu de convins sa cumpere case in afara orasului. Se vede in statisticile care arata scaderea vanzarilor la jumatate. Asa ca dezvoltatori incearca sa ii atraga cu alt tip de locuinte, care au costuri foarte mici de intretinere.

Casele construite in plin camp langa Bucuresti, sunt asezate cu fata spre sud, ca sa aiba cat mai multa lumina naturala. Cine locuieste aici nu aprinde lumina electrica decat atunci cand afara s-a intunecat de tot.

Nu e tot. In interior, sistemul de iluminat este alcatuit din power led-uri, un sistem cu fascicule luminoase, care consuma cu 80% mai putina energie decat un halogen. Si incalzirea casei este ieftina. Centrala merge cu bucatele de rumegus.

„Pentru incalzirea casei, folosim incalzire prin pardoseala, cu ajutorul unei centrale pe peleti. Peletii sunt mici bucatele din lemn compactat, Romania este mare producatorare, exportatoare, pretul este convenabil”, a declarat Mirela Constantin, dezvoltator imobiliar.

Este o tehnologie care asigura un cost la jumatate fata de cel pentru o casa similara, de 250 de metri patrati. Cu toate aceste tehnologii noi, facturile pentru utilitati costa pana in 300 de euro.

Un alt constructor propune imobilul invelit in materiale nepoluante. Lucrarile vor demara la primavara, dar clientii pot vedea deocamdata un model.

Casele ecologice si ieftine, noua oferta a dezvoltatorilor imobiliari

Casele costa de la 79 de mii pana la 130 de mii de euro. Iar apartamentele, cu o suprafata de 48 de metri patrati utili, costa intre patruzeci si doua de mii si 45 de mii de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.