Incendiu la fondul forestier

Pompierii din Falticeni, Gura Humorului, Cimpulung Moldovenesc si Vatra Dornei actioneaza in prezent la stingerea si lichidarea unui incendiu izbucnit la fondul forestier din localitatea Dorna Arini
incendiu de padure
Purtatorul de cuvint al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Suceava, Dan Baltaru, a declarat pentru ca incendiul se manifesta la o parcela dintr-o padure privata, in zona piriului Osoi, arzind doborituri din exploatare, fara a preciza suprafata afectata.

Primarul comunei Dorna Arini, Ioan Moraru, a declarat ca incendiul a izbucnit din cauze deocamdata necunoscute si se manifesta la o suprafata de aproximativ o jumatate de hectar. Potrivit primarului, pompierii ar fi localizat incendiul, urmind sa actioneze la stingerea si lichidarea acestuia cit mai rapida, avind in vedere riscul extinderii la fondul forestier din vecinatate. Pompierii urmeaza sa stabileasca, ulterior, cauzele si valoarea pagubelor.

Cu doar citeva zile in urma, alte doua incendii s-au produs la fondul forestier din judet. Unul la Crucea, unde au ars vegetatie uscata si doborituri din exploatare, cauza fiind neglijenta lucratorilor forestieri. La Cirlibaba au ars doua hectare de plantatie de puieti de molid si vegetatie uscata, din cauza neglijentei unui fumator care a aruncat o tigara nestinsa.

Sursa: Universul Padurii

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente