Incendiul de la Telechiu a afectat mediul inconjurator

Autoritatile locale vor continua sa preleveze probe din apa, aer si sol timp de o saptamana. Localnicii din apropierea fabricii de reciclare a cauciucurilor din Telechiu, judetul Bihor, au fost avertizati sa nu stea in aer liber.
Incendiul de la Telechiu
In urma incendiului de duminica de la depozitul de cauciucuri din satul Telechiu, judetul Bihor, s-a inregistrat o crestere a substantelor nocive din aer.

Autoritatea de Sanatate Publica si Agentia de Protectie a Mediului si Directia Ape Crisuri continua sa preleveze probe din sol, aer si apa pentru a stabili impactul incendiului asupra mediului.

Potrivit directorului Agentiei de Protectie a Mediului, Calin Mocanu, in urma analizelor efectuate zilele trecute, s-a constatat o crestere usoara a cantitatii de dioxid de carbon din aer.

„Noi am mai solicitat prelevarea unor probe din sol, sa vedem care este impactul noxelor rezultate, cat si un studiu de impact asupra biodiversitatii, sa vedem daca au fost afectate plantele. Inca mai exista pulbere in suspensie si vrem sa vedem dupa ce se depune daca se modifica parametrii”, a declarat Calin Mocanu pentru „Adevarul”.

Mocanu sustine ca populatia, in acest moment, nu este in pericol si da asigurari ca se vor preleva probe timp de inca o saptamana. Prefectura Bihor a solicitat primariilor din comunele Tetchea si Tileagd sa le recomande locuitorilor sa-si reduca activitatile in aer liber, iar scolile sa suspende orele de educatie fizica si sport pentru urmatoarele trei zile.

Sute de tone de cauciucuri arse

Incendiul la depozitul de cauciucuri al firmei „Pyroinvest” a izbucnit duminica, in jurul orei 16.00, si a fost stins abia dupa 24 de ore. Peste 50 de pompieri au actionat pentru stingerea focului.

Directorul societatii, Otto Bosnyag, sustine ca au ars aproximativ 500 de tone dintre cele 2.500 depozitate. El a mai declarat ca, deocamdata, nu se stiu cauzele de la care a pornit incendiul, dar banuieste ca motivul ar fi putut fi un rezervor de combustibil. Pagubele se ridica la circa 120.000 de euro.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *