Republica Moldova primeste bani europeni

0
364

Moldovenii sunt preocupati de soarta apelor si a padurilor si isi propun sa vina cu proiecte viabile. Expertii CE au fost in vizita la Ministerul moldovean al Ecologiei ca sa identifice problemele prioritare din acest domeniu, in vederea acordarii de fonduri.
fonduri de mediu pentru republica moldova
Comisia Europeana a anuntat de curand ca este dispusa sa acorde asistenta Republicii Moldova pentru proiectele ce vizeaza protectia mediului, informeaza Agerpres.

Expertii Uniunii Europene au fost deja in vizita la Ministerul Ecologiei si Resurselor Naturale (MERN), ca sa identifice problemele de mediu cu care se confrunta aceasta tara si sa stabileasca, totodata, care sunt prioritatile in acordarea asistentei prin Programul National Indicativ, prevazut sa se deruleze in perioada 2011-2013.

Cel mai sarac stat european

Ministrul moldovean al Ecologiei, Violeta Ivanov, a declarat, in timpul intrevederii cu specialistii UE, ca domeniile prioritare pe mediu, in Moldova, sunt managementul integrat al deseurilor, adaptarea la schimbarile climatice, prin promovarea tehnologiilor prietenoase cu mediul, si conservarea biodiversitatii.

In prezent, in Republica Moldova se afla in derulare Programul National Indicativ pentru anii 2007-2010, care are alocat un buget de 209,7 milioane de euro.

Printre domeniile prioritare in aceasta perioada de referinta se afla sistemul de aprovizionare cu apa si sistemul de canalizare, transportul si asistenta sociala.

„Protectia mediului, in Republica Moldova, dupa cum declara, pe site-ul MERN, Violeta Ivanov, constituie o prioritate nationala si vizeaza in mod direct conditiile de viata ale populatiei.

Eforturile ministerului sunt indreptate spre reducerea poluarii resurselor acvatice, perfectionarea sistemului de gestionare a deseurilor, protectia si extinderea fondului forestier.”

Desi se bucura de o clima favorabila si de un pamant fertil, Republica Moldova este astazi cel mai sarac stat european, cu un PIB anual pe cap de locuitor de numai 2.000 de euro. Dupa 1990, Moldova a intrat intr-un puternic declin economic, din care nu si-a revenit decat in anii 2000.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.