Incep consultarile si dezbaterile despre problemele Deltei

(De)Zbaterea Deltei Dunarii!

Incepand de astazi, Asociatia Salvati Dunarea si Delta impreuna cu partenerul sau in proiect, Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD), incep consultarile si dezbaterile despre problemele Deltei pe http://www.rezervatia-deltadunarii.ro/forum/.

Forumul face parte din strategia de informare si constientizare cu privire la importanta conservarii biodiversitatii si a dezvoltarii durabile a Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (RBDD), in cadrul proiectului „Delta Dunarii – Paradisul aproape pierdut!”

Comunitatile si autoritatile locale, turistii, antreprenorii si organizatiile neguvernamentale sunt unii dintre factorii responsabili pentru problemele cu care se confrunta astazi ecosistemul deltaic. Prin urmare implicarea lor este esentiala pentru a gasi cele mai bune solutii de management al Rezervatiei.

Toti iubitorii Deltei Dunarii sunt invitati sa contribuie la gasirea celor mai bune solutii pentru problemele cu care se confrunta Delta. Cele trei mari directii pe care forumul este structurat sunt biodiversitatea, turismul si traiul in armonie cu natura.

Biodiversitatea Rezervatiei este amenintata, printre altele, de pescuitul iresponsabil, de vanatoarea ilegala care ameninta specii pe cale de disparitie, de incintele indiguite care blocheaza ciclurile firesti ale naturii. Aceste subiecte vor fi dezbatute in cadrul grupului „Biodiversitate si pentru mai departe”.

Un viitor sustenabil pentru Delta inseamna ecoturism: comunitatile se pot dezvolta prin turism, iar turistii pot explora o adevarata minune a naturii. Cum sa se practice turismul vom dezbate in grupul „Turism pentru Delta, nu impotriva ei”.

A trai intr-o Rezervatie a biosferei nu inseamna doar interdictii. Cheia prosperitatii este imbinarea perfecta a intereselor oamenilor cu protectia de care are nevoie natura. Ce presupune armonizarea activitatilor omenesti cu mediul natural? Afla in grupul de lucru „Comunitati deltaice prospere”.

Specialistii ARBDD si Salvati Delta vor urmari indeaproape dezbaterile de pe forum si vor prelua subiectele si solutiile participantilor la discutii, conturand astfel agendele celor 65 de intalniri locale din aceasta vara, dar si temele centrale ale simpozionului national „Avem o Delta. Cum procedam?”, ce se va desfasura la Bucuresti in luna octombrie 2012.

Forumul este gazduit de noul website al ARBDD, realizat de Asociatia Salvati Dunarea si Delta in cadrul proiectului „Delta Dunarii – Paradisul aproape pierdut!, Campanie de informare si constientizare cu privire la protejarea biodiversitatii Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii”. Sute de fotografii si filme care ilustreaza speciile si habitatele de pe teritoriul Rezervatiei, precum si alte materiale informative despre ce este Delta si care sunt codurile de conduita adecvate locuirii si vizitarii ei vor fi postate de-a lungul proiectului pe site-ul http://www.rezervatia-deltadunarii.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *