Incepe actiunea de evaluare la speciile strict protejate in Bistrita-Nasaud: urs brun, lup, ras si pisica salbatica!

Incepe actiunea de evaluare la speciile strict protejate: urs brun, lup, ras si pisica salbatica!

Agentia pentru Protectia Mediului Bistrita-Nasaud supervizeaza actiunea de evaluare a efectivelor pentru speciile de animale salbatice strict protejate, respectiv: urs brun, lup, ras si pisica salbatica, care se va desfasura in perioada februarie – aprilie 2012.

Gestionarii fondurilor cinegetice au transmis tabelul cu programarea actiunilor de evaluare a efectivelor de urs brun, lup, ras si pisica salbatica pentru primavara anului 2012 catre Agentia pentru Protectia Mediului Bistrita-Nasaud, tabelul centralizat la nivel de judet pe fonduri de vanatoare si gestionari putand fi consultat la sediul agentiei.

Gestionarii fondurilor cinegetice, impreuna cu reprezentanti ai Institutului de Cercetari si Amenajari Silvice, Inspectoratelor Teritoriale de Regim Silvic si Cinegetic, Agentiilor pentru Protectia Mediului si Comisariatelor teritoriale ale Garzii Nationale de Mediu vor paticipa la actiunea de evaluare in teren in vederea verificarii corectitudinii datelor inregistrate. La aceste echipe mixte pot participa si reprezentanti ai institutelor de cercetare, universitati, ONG-uri, etc. Acolo unde fondurile cinegetice se suprapun peste arii naturale protejate evaluarea se va face separat pentru aceste suprafete, iar la evaluare vor participa si administratorii sau custozii acestor arii protejate.

Evaluarea se va intocmi pe fonduri cinegetice si se va centraliza la nivel de judet, pe gestionari. Odata cu centralizarea datelor se vor face si propuneri de plafon maxim de interventie pentru speciile urs brun, lup, ras si pisica salbatica, pe fonduri cinegetice si gestionari, pentru sezonul de vanatoare 2012/ 2013.

Propunerile de plafon maxim de interventie vor avea la baza nivelul pagubelor inregistrate, situatia efectivelor reale comparative cu cele optime, tendinta si structura populatiei.

Situatiile analizate si centralizate la nivel de judet de catre Agentia pentru Protectia Mediului Bistrita-Nasaud vor fi transmise Agentiei Regionale pentru Protectia Mediului Cluj pana la data de 23 aprilie 2012.

Toti cei interesati pot afla date suplimentare despre aceasta actiune la sediul Agentiei pentru Protectia Mediului Bistrita-Nasaud, str. Parcului, nr. 20, telefon 0263224064, Compartimentul Arii Protejate.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente