Pasarile Deltei si-au gasit refugiul si adapostul la munte

Pasarile Deltei si-au gasit refugiul si adapostul la munte

Daca in aceste zile ajungeti pe malul Barzavei, sa nu va frecati la ochi in momentul in care o sa vedeti carduri de sute de rate salbatice pe apa. Ba mai mult, alaturi de acestea veti vedea o fauna pe care de obicei o puteti intalni de obicei in Delta Dunarii sau mai aproape de noi, in Balta Nerei.

Gerul din ultimele zile a adus oaspeti mai putini obisnuiti in Resita. Gonite de temperaturile extrem de scazute care au inghetat baltile din sudul judetului, carduri intregi de rate salbatice, cormorani, egrete, starci, ba chiar si pescarusi, si-au gasit refugiul in mijlocul orasului. Se pare ca acestea au fost fugarite de iarna napraznica si inghetul ce s-a pus peste toate luciurile de apa vestul tarii, mai ales peste Balta Nerei. Se banuieste ca unele au sosit de la Dunare, dar sunt semne de intrebare privind pescarusii, egretele si starcii- pasari ce isi duc viata in Delta Dunarii.

Pasarile sunt foarte sperioase si zboara imediat la prezenta omului, si bine fac fiindca sunt informatii ca ,,intreprinzatori tuciurii” le dau tarcoale in zona Moniom stolurilor de rate. Sunt informatii de la locuitori din marginea Calnicului si de la Moniom, ca in zona au fost auzite focuri de arma cu toate ca sezonul de vanatoare la rate salbatice s-a inchis pe 31 ianuarie. Asta ar trebui sa le ofere siguranta inaripatelor, dar se pare ca nu este chiar asa.

Asa ca cine ar vrea sa le ofere hrana, o poate face aruncand graunte si paine de pe podurile din oras fiindca pasari au fost vazute pe tot cursul Barzavei pana dupa Bocsa.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente