Romania, invitata sa devina partenerul Germaniei la cel mai mare targ de produse ecologice din lume, Biofach 2013

Eticheta noua la export: In Romania curge lapte si miere. Bio

Romania a fost invitata sa devina anul viitor partenerul Germaniei la cel mai mare targ de produse ecologice din lume – Biofach Nuremberg 2013. La editia din acest an, Romania va fi reprezentata de 24 de firme, din care 20 cu stand propriu

“Putem demonstra ca agricultura ecologica reprezinta un mare potential de dezvoltare economica si ca Romania poate deveni un mare producator si exportator de produse si de alimente ecologice”, a declarat pentru Agerpres presedintele Asociatiei Operatorilor din Agricultura Ecologica – Bio Romania, Marian Cioceanu.

Costurile estimate pentru derularea acestui parteneriat se ridica la circa 500.000 de euro. Numai participarea Romaniei cu pavilion national, in cadrul acestui targ, necesita investitii de circa 300.000 de euro.

“Intentionam sa semnam in acest an parteneriatul pentru Biofach Nuremberg 2013, mai ales ca exista o cerere mare de produse bio romanesti in marile retele de magazine din Germania. Vom semna un memorandum in acest sens si vom incepe demersurile pentru sustinerea finantarii impreuna cu mediul privat”, a declarat Stelian Fuia.Exportam, in loc sa procesam

“Piata germana si mondiala de produse ecologice este pe un trend pozitiv extrem de solid. Provocarea cu care se va confrunta Romania vizeaza capacitatea sa de a profita de cererea mare anticipata de produse ecologice, chiar daca in acest moment, Romania este exportator exclusiv de materii prime si produse cu un grad slab de procesare. Obiectivul urmarit este de a creste competitivitatea si capacitatea de a concura pe aceasta piata, extrem de profitabila, cu produse procesate cu un continut sporit de valoare adaugata”, a spus presedintele Bio Romania.

Romania va fi prezenta la editia din acest an a Biofach cu 24 de firme, din care 20 cu stand propriu. Firmele prezente vor expune produse romanesti certificate ecologic precum cereale si seminte oleaginoase, fructe de padure, miere si produse din miere, uleiuri, faina dietetica si faina integrala, paine si produse de panificatie, seminte de plante aromatice si mirodenii, furaje, lapte si produse lactate, vinuri, sucuri din fructe etc. Vor fi expuse si obiecte de arta si artizanat traditionale romanesti, certificate ecologic.

Evenimentul se va desfasura in Germania, la Nuremberg, in perioada 15-18 februarie 2012, fiind sustinut de Asociatia Operatorilor din Agricultura Ecologica – ‘Bio Romania’ si de Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri – Departamentul de Comert Exterior.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente