Incepe inchiderea gropilor de gunoi neconforme

Incepe inchiderea gropilor de gunoi neconforme
Incepe inchiderea gropilor de gunoi neconforme

Cele sase depozite neconforme de deseuri menajere de la nivelul oraselor vor fi inchise, la sfarsitul lunii martie, in cadrul proiectului „Sistem integrat de management al deseurilor”, fiind semnat contractul pentru aceasta etapa.

Consiliul Judetean a incheiat, pe 27 martie, contractul ce presupune inchiderea si ecologizarea depozitelor de deseuri menajere neconforme de la Slatina, Caracal, Corabia, Bals si Scornicesti, in cursul acestei saptamani fiind asteptata emiterea ordinului de incepere a lucrarilor. Inchiderea se va face etapizat, in cel mult 38 de luni, si va fi corelata cu constructia depozitului ecologic de la Balteni, valoarea lucrarilor fiind estimata la 24,773 milioane, fara TVA. Gropile de gunoi de la Slatina si Caracal se vor inchide in etape, fiind prevazut in proiect inclusiv un termen de asteptare pentru tasare naturala.

Pana la acest moment, din proiectul „Sistem integrat de management al deseurilor in judetul Olt” s-au incheiat deja contracte pentru achizitia a 6.445 de eurocontainere pentru colectarea selectiva, aproape 3.000 fiind livrate, s-au adus si cele opt tocatoare care vor fi distribuite in orase, distributia catre orase fiind programata dupa construirea platformelor betonate. S-a trecut si de o alta etapa, semnarea contractului pentru construirea a patru statii de transfer, fiind emis si pentru acestea ordinul de incepere a lucrarilor. Contractul privind constructia depozitului este, de altfel, ultimul de incheiat, procedura de achizitie publica fiind deja parcursa, stabilindu-se si castigatorul, insa se asteapta de la CNSC raspunsul la contestatiile formulate.

„Fiind vorba de un proiect de o asemenea anvergura, era de asteptat sa intervina si contestatii. Noi speram, insa, ca in maximum o luna, o luna si jumatate, sa demaram organizarea de santier, iar la finele anului 2015 sa avem un sistem integrat de management al deseurilor in judetul Olt”, a declarat vicepresedintele Consiliului Judetean, Marius Oprescu.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,535FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente