Incident ecologic pe raul Sasar

Comisariatul Judetean Maramures al Garzii Nationale de Mediu (GNM) a constatat, ieri, ca s-au produs scurgeri de lichide din conducta de hidrotransport apa de mina a societatii SC REMIN SA Baia Mare – punct de lucru. O echipa formata din doi comisari din cadrul GNM-Maramures s-a deplasat de urgenta la fata locului, din dispozitia comisarului general al GNM, Octavian Popa, unde s-a constatat ca, pe fondul uzurii fizice a conductei intr-o zona de imbinare, au aparut scur-geri de apa de mina.

Serviciul de Gospodarire a Apelor Maramures a monitorizat apa de mina din conducta defecta si a constatat un continut de ioni de cupru, zinc si mangan in concentratii care depasesc usor limitele maxime admise. Intrucat activitatea miniera a punctului de lucru Baia Sprie este oprita de peste doi ani, incidentul nu a avut influente majore asupra raului Sasar, aflat in vecinatate.

La solicitarea comisarilor GNM, echipa de interventie a Companiei REMIN SA a luat masurile de stopare imediata a scurgerilor de apa miniera din conducta. Pentru ca incidentul nu a fost anuntat, societatea REMIN SA a fost sanctionata contraventional cu suma de 25.000 de lei.

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente