Indepartarea chirurgicala a ghearelor pisicii

0
380

O practica la moda in Statele unite si blamata de activistii pentru drepturile animalelor.
De aproape 5 ani, operatia a devenit una de rutina pentru veterinarii din Florida, Statele Unite, care indeparteaza ghearele micilor feline la cererea proprietarilor. Procedura cuprinde atat extirparea ghearelor cat si a unei mici portiuni de os din care se dezvolta acestea.
Termenul in engleza este declaw iar ca procedura este intens dezbatuta.

bad_declaw_post-op_web.jpg

Activistii PETA sustin ca indepartarea chirurgicala a ghearelor schilodeste permanent animalul iar realizarea acesteia ar trebui interzisa.

Statistici asupra tratamentelor veterinare, in afara de cele legate de vaccinarea impotriva rabiei, sunt greu de gasit, conform spuselor Asociatiei Medicale Americane a Veterinarilor. Cu toate acestea, indepartarea ghearelor a inceput sa fie privita cu retincenta in ultimii ani„, a declarat Gail C. Golab, director AMAV.
Conform siteului Humane Society, sunt la fel de multe dovezi pentru a sustine efectuarea acestei operatii precum sunt la fel de multe pentru a nu o sustine, prin regasirea anumitor studii de specialitate ce releva aparitia doar a catorva reactii adverse pe terment scurt, respectiv alte studii medicale ce prezinta complicatii majore si diferente semnificative in comportament (gen depresii sau neacceptarea cutiei cu nisip).

Totusi, atat AMAV cat si Humane Society sfatuiesc posesorii de pisici sa epuizeze toate metodele de a dezvata animalele de obiceiurile distructive, inainte de a recurge la acest tip de operatie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.