India si SUA au semnat un acord pentru productia de energie mai putin poluanta

India si Statele Unite au semnat, cu cateva zile inainte de summitul de la Copenhaga, un acord privind dezvoltarea in comun a unor tehnologii care sa permita producerea de energie mai putin poluanta, potrivit unui purtator de cuvant al departamentului american de stat, citat de AFP.energie solara

Documentul “accelereaza dezvoltarea si folosirea de tehnologii de energie regenerabila si intareste cooperarea in domenii precum schimbarile climatice, climatologia, reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera”, a explicat Ian Kelly.

SUA, CE si Japonia vor sa convinga China si India, prima, respectiv a patra tara din lume dupa nivelul emisiilor poluante, sa-si ia angajamente mai ferme de reducere a acestora.

Desi nu au fost prezentate detalii ale acordului semnat, secretarul american de stat Hillary Clinton a precizat ca va fi realizat un institut indo-american de cercetare si dezvoltare a energiilor curate, care va avea birouri in ambele tari.

“Este necesar ca India sa ajute la reducerea crizei energetice din lume, iar acest acord va fi o etapa importanta si avantajoasa pentru ambele tari”, a spus ministrul indian al afacerilor externe.

Sursa: NewsIn

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,161FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente