Romsilva a cheltuit pana in prezent 73,26% din bugetul pentru regenerarea padurilor aferent lui 2009

paduriRegia Nationala a Padurilor (RNP) Romsilva a cheltuit pana in prezent 74 milioane lei, respectiv 73,26% din cele peste 100 milioane lei alocate programului de regenerare a impaduririlor pentru anul 2009, au declarat marti reprezentantii Romsilva.

Potrivit acestora, 69 milioane au fost cheltuite pentru lucrari de regenerare naturala si pentru impaduriri, iar restul de 5 milioane lei pentru lucrari de intretinere a fondului forestier.

Programul de regenerare a padurilor in anul 2009, aprobat de Consiliul de Administratie al Regiei, prevede efectuarea de lucrari de regenerare a padurilor pe o suprafata de 17.666 hectare, din care, prin regenerari naturale, pe 7.107 hectare (40%) si 10.559 hectare prin impaduriri.

Potrivit Romsilva, din programul anului 2009, in campanie de impaduriri de primavara au fost programate lucrari de regenerare a padurilor pe o suprafata de 9.062 hectare, din care 4.852 prin regenerari naturale si 4.210 prin impaduriri.

De asemenea, pentru campania de toamna mai sunt de realizat lucrari de regenerare pe o suprafata de 6.165 hectare, din care 1.864 hectare prin regenerari naturale si 4.301 prin impaduriri.

Directorul general al Romsilva, Valerian Solovastru a afirmat marti ca Regia pregateste mai multe proiecte ce vor fi depuse in cadrul programului National de Dezvoltare Rurala , pentru a accesa fonduri europene, ce vor fi destinate realizarii de drumuri forestiere si corectarii de torenti.

“La nivelul fiecarui judet au fost identificate cate doua obiective pentru care urmeaza sa se atraga, prin aceste proiecte, circa 2 milioane euro pentru fiecare obiectiv. Am asteptat sesiunea de deschidere pentru depunerea proiectelor, iar in prezent lucram la proiecte pentru realizarea de drumuri forestiere si corectare de torenti, ce vor fi depuse in perioada urmatoare”, a afirmat directorul general al Romsilva, Valerian Solovastru.

Potrivit reprezentantilor Romsilva, in prezent, Regia acceseaza un fond de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE), in valoare de 62 milioane euro, destinat, de asemenea corectarii de torenti si realizarii de drumuri europene.”Singurul fond european pe care il derulam incepand cu 2007, este cel de la BDCE, din care realizam lucrari de drumuri forestiere si de corectare de torenti. El a avut termen de finalizare anul 2009, care a fost prelungit pana in 2011″, a declarat directorul in cadrul Romsilva, Mihai Daia.

Sursa: NewsIn

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,150FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente