Indici de monitorizare a calitatii aerului

0
977

calitatea aeruluiCalitatea aerului din principalele orase din Europa sub lupa pe Actu-Environnement

Realizare a parteneriatului cu Airparif si proiectul Citeair, Actu-Environnemnt indica in timp real si chiar pe interfata siteului, indicele simplificat care arata calitatea aerului in principalele orase ale Europei, dintre care sapte sunt orase franceze.

In parteneriat cu Airparif, Asociatia de Supraveghere a Calitatii aerului in Ile -de France si proiectul Citeair( Common information to European air) Actu-Environnement propune o monitorizare in timp real a calitatii aerului in principalele orase din Europa printre care Bruxelles, Clermond- Ferrand, Le Havre, Paris, Reims, Rouen, Strasbourg, Toulouse, Zurich…

Ideea proiectului european Citeair este de a aduce pentru prima data o informatie comparabila despre calitatea aerului in orase la scara europeana, in fiecare zi si chiar ora de ora, in ceea ce priveste poluarea mediului inconjurator si totodata in privinta poluarii de trafic, pe intelesul publicului datorita unui indice de calitate a aerului pe care il respiram, explica Airparif intr-un comunicat de presa in septembrie 2007.

Inspirati in mod deosebit de indicele ATMO francez si de Polumetrul de la Bruxelles, cei doi noi indici creati si care de acum inainte se pot consulta pe Actu-Environnemnt, reflecta nu doar calitatea aerului inconjurator  din aceste orase  dar si calitatea aerului in zona traficului rutier. Ei iau in considerare agentii poluanti cei mei problematici din orasele europene, printre care dioxidul de azot, ozonul si particulele nocive. Calculul acestora este bazat pe reglementarile europene pentru valorile maxime ce nu trebuiesc depasite.

Concret, indicii sunt afisati chiar pe interfata siteului Actu-Environnement , in casuta cu unelte ce se poate deschide la dreapta. Ultimul oras consultat este memorat astfel incat la fiecare noua vizita, veti putea urmari evolutia calitatii aerului din orasul dumneavoastra(n. tr. nu si din Romania).

Mai mult, daca faceti clic pe una din valorile disponibile,  veti ajunge la istoricul acelui indice in ultimele 30 de zile.

Sursa: Actu-Environnement.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.