Tehnologie ecologica, reutilizarea partilor si materialelor electronicelor vechi

electronice vechiCompania membra Panasonic- Matsushita Eco Technology Center (METEC) are ca scop reutilizarea partilor si materialelor electronicelor vechi. Acest sistem “produs pentru produs” a fost stabilit in 2001 ca raspuns la Legea Aplicarii Reciclarii Electronicelor din Japonia,o lege potrivita pentru multitudinea de electronice a Mecca. Folosind metode de reciclare inovative si cateodata complexe, METEC spicuieste geamul, arama, plasticul si alte metale de la televizoare, masini de spalat, aer conditionat si frigidere.Cateva dintre metodele de separatie includ si magnetismul pentru a separa otelul, rezistenta pentru a separa plasticul, vibratie si densitate pentru a se cerne metalele, si precizia taierii pentru a separa tuburile de geam din catoda televizorului. METEC reuseste sa refoloseasca pana la 50% din materialele utilizate in aceasta tehnologie.

METEC studiaza de asemenea functionarea si uzarea a diverse motoare folosite in productie, pentru a imbunatati durabilitatea aplicatiilor pentru cercetarea obtiunilor de design in realizarea mult simplificata a produselor reciclabile.

METEC se ocupa cu recuperarea de fluoro-carbon, si trimit gazul pentru neutralizare.
METEC detine enorme domenii de reciclare functionabile atat cu ajutor uman cat si cu ajutorul puterii masinilor- tip; totul numai pentru a reusi sa-si indeplineasca aceste sarcini.
METEC afirma: “METEC a pus bazele a 4 baze de reciclare separate pentru fiecare dintre necesitatile electrice din case. De asemenea, dezvoltam in continuare noi tehnici de reciclare pentru a se atinge nivelul de zero pierderi”.

Sursa: NaturalPath

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente