Romania primeste 350 de milioane de euro pentru biodiversitate

Alocarea financiara destinata conservarii biodiversitatii prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020 /POIM/ va fi de 350 milioane euro, cu aproximativ 130 de milioane de euro mai mult decat in exercitiul financiar 2007-2013, potrivit organizatiei de mediu World Wide Fund of Nature /WWF/, care precizeaza ca noul program aprobat de Comisia Europeana /CE/ contine recomandarile WWF…

Citește mai departe

Mai multe fonduri europene pentru natura pana in 2020

Programul Operational Infrastructura Mare 2014 -2020 (POIM), aprobat oficial de Comisia Europeana, contine recomandarile WWF in ce priveste integrarea biodiversitatii ca obiectiv trasversal in program, dupa cum se arata intr-un comunicat de presa primit la redactie din partea WWF Danube Carpathian Programme Romania. Programul are acum o axa prioritara dedicata finantarii proiectelor pentru natura, dar ia in…

Citește mai departe

Raspuns de la ministrul Mediului, privind poluarea de la Sebes: Instalatie pentru monitorizarea aldehidei formice, in lista de investitii pe 2015

Dupa ce senatorul de Alba, Alexandru Peres a cerut, in luna februarie, explicatii oficiale din partea ministrului Mediului, Gratiela Gavrilescu, pe tema „tacerii” ministerului privind protestele impotriva Kronospan, in martie acesta a primit un raspuns oficial. Peres a reclamat modul defectuos de comunicare si implicare a autoritatilor statului cu atributii in domeniul protectiei mediului si…

Citește mai departe
Statiile care monitorizeaza calitatea aerului din Baia Mare lasate fara bani de intretinere

Statiile care monitorizeaza calitatea aerului din Baia Mare lasate fara bani de intretinere

Sistemele automate pentru monitorizarea aerului din Baia Mare, care au costat autoritatile o groaza de bani, risca sa se defecteze. Conform oficialilor Agentiei pentru Protectia Mediului (APM) Maramures, sunt intampinate mari dificultati in privinta intretinerii acestor statii, fiindca nu exista resurse financiare disponibile pentru lucrari. In Baia Mare exista cinci statii care fac parte din…

Citește mai departe
Depășiri substanţiale și frecvente ale limitelor ue și oms, cu consecinţe inacceptabile pentru sănătatea populaţiei

Calitatea aerului in Bucuresti – Aerul din Bucuresti este daunator sanatatii oamenilor

  Depasiri substantiale si frecvente ale limitelor UE si OMS, cu consecinte inacceptabile pentru sanatatea populatiei Studiul Calitatea aerului in Bucuresti – efecte asupra sanatatii dat publicitatii anul trecut de catre Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis, atrage atentia asupra gradului ridicat de poluare a aerului din capitala. Conform studiului, in Bucuresti se inregistreaza depasiri substantiale…

Citește mai departe

Semnal de alarma: Ambrosia invadeaza judetul Satu Mare

Agentia pentru Protectia Mediului (APM) Satu Mare lanseaza un nou semnal de alarma pentru sanatatea satmarenilor. Unul dintre factorii de mediu – aerul – este periclitat prin prezenta polenului speciei invazive “iarba parloagelor – Ambrosia artemisiifolia”, a carui areal de raspandire in judetul Satu Mare este tot mai mare. Conform aceleiasi surse, planta este foarte…

Citește mai departe

2.3 miliarde de lei pentru programele din 2012 ale Administratiei Fondului pentru Mediu

La propunerea Ministerului Mediului si Padurilor, Guvernul Romaniei a aprobat Hotararea de Guvern privind Bugetul de venituri si cheltuieli pe anul 2012 al Fondului pentru mediu, al Administratiei Fondului pentru mediu, precum si a Listei proiectelor si programelor pentru protectia mediului finantate din Fondul pentru mediu in anul 2012. Cele 15 programe derulate prin Administratia…

Citește mai departe

Preocuparea ministerului mediului legata de calitatea aerului in Galati

Deputatul liberal Victor Paul Dobre a primit raspuns la interpelarea adresata ministrului Mediului si padurilor privind preocuparea ministerului de resort legata de calitatea aerului in Galati. In anii anteriori Galatiul facea parte dintre orasele cu grad de poluare ridicat, fapt ce se datora in mare parte noxelor rezultate din activitatea combinatului siderurgic. De la inchiderea…

Citește mai departe

Sarbii si statiile de monitorizare a calitatii aerului sunt de vina pentru praful din Timisoara

Romania este la un pas de a fi sanctionata de catre Comisia Europeana cu amenzi de sute de mii de euro pentru nerespectarea limitelor poluarii. Printre judetele care inregistreaza cele mai multe depasiri ale normelor se afla si Timisul. Autoritatile locale gasesc explicatii, cateodata ilare, pentru poluare: praful vine de la sarbi, statiile de monitorizare…

Citește mai departe

Campanie pentru aer

ARAD. De azi, pana in 22 septembrie, judetul Arad, ca si alte orase europene, va serba „Saptamana Mobilitatii Europene”. Tema principala a acestui an este „Aer curat pentru toti”. Se doreste a fi o manifestare care sa convinga populatia sa foloseasca, in viata de zi cu zi, mijloace de transport nepoluante, pentru reducerea emisiilor toxice…

Citește mai departe

Respiratia oraselor

ECOLOGIE. Mai multe zeci de orase americane, printre care New York sau New Orleans, au anuntat ca vor monitoriza si publica cantitatea de gaze de sera emise in atmosfera, relateaza AFP. Masura este deja aplicata de peste 1.300 de companii, care publica voluntar gradul de poluare al activitatilor lor. „Peste 70% din totalul emisiilor de…

Citește mai departe

Indici de monitorizare a calitatii aerului

Calitatea aerului din principalele orase din Europa sub lupa pe Actu-Environnement Realizare a parteneriatului cu Airparif si proiectul Citeair, Actu-Environnemnt indica in timp real si chiar pe interfata siteului, indicele simplificat care arata calitatea aerului in principalele orase ale Europei, dintre care sapte sunt orase franceze. In parteneriat cu Airparif, Asociatia de Supraveghere a Calitatii…

Citește mai departe