Din ce in ce mai multi urangutani amenintati cu disparitia sunt capturati in Indonezia pentru comertul cu animale, ccea ce reflecta slaba implementare a legislatiei de mediu, informeaza Reuters.
urangutani
Mai putin de 8.000 de urangutani din Sumatra au ramas in salbaticie, dar un nou raport efectuat de TRAFFIC, arata ca tot mai multi sunt salvati de la proprietari si dusi la centre de reabilitare din Indonezia.

“Au fost facute eforturi foarte mari pentru conservarea urangutanilor in ultimii 30 de ani si totusi continuam sa ne confruntam cu aceleasi probleme. Indonezia are reguli proprii, insa fara pedepse pe masura acest trafic ilegal va continua, iar aceasta specie va fi pe cale de disparitie”, a declarat Chris Shepherd, director al retelei TRAFFIC din Asia de Sud-Est.

Aproximativ 2.000 de urangutani au fost confiscati sau dusi de proprietarii lor la centre de reabilitare din Indonezia in ultimii 30 de ani, insa prea putini proprietari sau comercianti au fost pedepsiti.

“In momentul in care ii prindem, ii rugam pe respectivii sa ne lase animalul de bunavoie, in cazul in care nu fac acest lucru luam urangutanul cu forta. Cei mai multi sunt sateni, care nu isi dau seama ca este impotriva legii”, a declarat Djati, seful departamentului armat al Biroului de Conservarea resurselor naturale din Sumatra de nord.

O noua populatie de pana la 2.000 de urangutani a fost descoperita recent in Borneo, Indonezia, insa cei de la TRAFFIC spun ca si aceasta noua comunitate este amenintata de braconieri care vorsa omoare femelele de urangutani si sa le fure puii.

“Nu ar fi o surpriza ca traficantii sa fi stiut deja de aceasta comunitate”, a mai spus Shepherd.

Sursa: Intact News

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here