Guvernul britanic a anuntat, joi, ca va subventiona, incepand cu 2011, cumpararea de vehicule electrice si hibride prin alocarea a 2.000, pana la 5.000 de lire sterline (intre 2.200 si 5.600 de euro), in cadrul programului de lupta impotriva incalzirii climatice.
masini electrice
Aceasta decizie a fost anuntata cu ocazia unui consiliu ministerial care s-a tinut la Glasgow, in Scotia. Programul de sustinere a achizitionarii de masini electrice ar urma sa dureze cinci ani, au precizat ministrul Comertului, Peter Mandelson, si ministrul Transporturilor, Geoff Hoon.

Potrivit AFP, anul in care va intra in vigoare acest plan va coincide cu aparitia, in masa, pe piata auto britanica, a modelelor hibride, in conditiile in care, in prezent, vanzarile de masini electrice sunt extrem de scazute (doar 0,1% din cele 26 de milioane de masini care circula in Marea Britanie).

Intentia acestui program este de a reduce pretul de cumparare al acestor vehicule care, pentru moment, este mult prea ridicat si care, din aceasta cauza, reprezinta un obstacol in calea generalizarii lor.

Un alt obstacol este absenta, in Marea Britanie, a infrastructurilor care sa permita reincarcarea bateriilor masinilor electrice. In acest sens, primarul Londrei, Boris Johnson, a anuntat, saptamana trecuta, ca va fi pus in aplicare un proiect de creare a o mie de puncte de reincarcare a bateriilor in capitala britanica.

Sursa: Intact News

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here