Infiintarea depozitului de deseuri radioactive la Kozlodui va afecta mai mult de 30.000 de oameni

Europarlamentarul PNL, Ramona Manescu, a aratat, intr-un comunicat, ca a solicitat Comisiei Europene o analiza a impactului pe care l-ar avea amplasarea unui depozit de deseuri radioactive al Bulgariei la doar 4 kilometri distanta de Romania, pe Dunare.

Ramona Manescu a notificat Comisia in legatura cu intentia Bulgariei de a construi un astfel de depozit in zona localitatii Kozlodui, aproape de Romania.

Infiintarea depozitului de deseuri radioactive la Kozlodui va afecta mai mult de 30.000 de oameni

“Conform documentelor oficiale, mai mult de 30.000 de oameni vor fi afectati in urma amplasarii acestui depozit in imediata vecinatate a celor 23 de localitati in care acestia traiesc.Nu putem accepta ca 350.000 de tone de deseuri nucleare sa fie depozitate la Kozlodui pana in anul 2075 si sa puna in pericol viata romanilor care traiesc in aceasta zona”, se arata in document.

“Daca guvernul Romaniei nu este in stare sa se opuna categoric acestui proiect criminal, cred ca Executivul European trebuie sa opreasca acest demers”, conform actului.

Europarlamentarul PNL arata ca este vital ca fiecare stat membru sa elaboreze politici si programe care sa insemne depozitarea deseurilor in siguranta. “Este vital ca deseurile nucleare sa fie gestionate si depozitate definitiv in conditii de siguranta, mai ales dupa ce am fost martorii dezastrului de la Fukushima. Initiativa guvernului bulgar incalca legislatia europeana in vigoare si din acest punct de vedere cred ca proiectul ar trebui interzis.”

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,327FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente