Info-educatie: “Terra, suntem copiii tai”, concurs pe teme eco

Info-educatie: “Terra, suntem copiii tai”, concurs pe teme eco
Info-educatie: “Terra, suntem copiii tai”, concurs pe teme eco

Peste o suta de copii din gradinitele si scolile din Vrancea au fost prezenti sambata la cea de-a patra editie a proiectului national de parteneriat educational pe educatie ecologica “Terra, suntem copiii tai”

Concursul, care a adunat lucrari realizate de copii de toate varstele, a fost gazduit la sediul unui consultant pe probleme de protectia mediului din Focsani, Divori Prest, partener in proiect alaturi de Inspectoratul Scolar, Gradinitele nr. 1 si nr 13, Scoala “Nicolae Iorga”, Asociatia Educatoarelor din Romania (AEDR)– filiala Vrancea, Biblioteca Judeteana “Duiliu Zamfirescu”, Casa Corpului Didactic “S. Mehedinti” dar si sucursala REMAT. Concursul a avut mai multe sectiuni, respectiv o expozitie de productii din materiale refolosibile si picturi, desene, colaje, fotografii, afise, articole vestimentare “eco” dar si lucrari literare. Filiala AEDR a participat la proiect si cu o sesiune de comunicari stiintifice. Cele mai bune lucrari au fost premiate cu diplome si carti. (G. S.)

CCD a lansat a XIII-a editie a concursului revistelor scolare

Astazi incepe inscrierea revistelor scolare la concursul organizat anual de Casa Corpului Didactic “Simion Mehedinti” Vrancea. La a XIII-a editie a Concursului interjudetean al revistelor scolare inscrierea se face pana pe 21 iunie data postei, pe cicluri de invatamant: prescolar-primar, gimnazial si liceal. Revistele se trimit prin colet postal la adresa Casa Corpului Didactic “Simion Mehedinti” Vrancea, strada Eroilor, nr. 2 sau personal, la Cabinetul metodic. Jurizarea publicatiilor inscrise se va face in perioada 24 – 27 iunie, iar festivitatea de premiere va avea loc pe 28 iunie, la ora 10,00. Continutul mapelor de concurs trebuie sa cuprinda cate un exemplar al fiecarui numar al publicatiei (cel putin doua numere), aparute in anul scolar 2012-2013, fisa de prezentare a publicatiei care poate fi descarcata de pe site-ul CCD si dovada platii unei taxe de 30 lei. Vor fi acordate cate trei premii pe fiecare sectiune, mentiuni, cat si marele premiu, de 250 lei. (M. V.)

Cuzist calificat la Olimpiada Nationala “Stiinte pentru juniori”

Judetul Vrancea va fi reprezentat de un cuzist la faza nationala a Olimpiadei “Stiinte pentru juniori” ce va avea loc la Zalau. Acesta este Stefan Elin Sandru, clasa a IX-a, care a obtinut locul I la nivel judetean. Acest concurs combina trei discipline, avand subiecte de chimie, biologie si fizica. Judetul nostru va fi reprezentat si la Buzau, pe 1 iunie, la Concursul Interjudetean “Experimente de chimie” destinat elevilor clasei a VII-a. Astfel, vor face deplasarea la Buzau echipajele Colegiului National Cuza, Scolii “Duiliu Zamfirescu” Focsani si Liceului Tehnologic Panciu, care vor concura cu echipaje ale scolilor din judetele Buzau si Prahova. (M. V.)

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,353FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente