Germanii promoveaza agresiv energia verde

Germanii promoveaza agresiv energia verde
Germanii promoveaza agresiv energia verde

Agresivitatea cu care Germania a inceput sa investeasca in energie regenerabila, in detrimentul celei nucleare, impinge costurile pentru electricitate la niveluri de nesuportat si distruge schema de sprijin pentru investitii in acest domeniu, avertizeaza Agentia Internationala a Energie (IEA), citata de The Telegraph.

“Faptul ca preturile la electricitate din Germania sunt printre cele mai mari din Europa ar trebui sa reprezinte un semnal de alarma”, au precizat specialistii IEA.

“Tranzitia la energia care nu se mai bazeaza pe carbon trebuie sa fie acceptata de populatie, iar preturile la electricitate pentru firme trebuie sa ramana la un nivel sustenabil”, au adaugat acestia.

Strategia Germaniei, cunoscuta sub numele de Energiewende, are ca scop cresterea surselor regenerabile la 50% pana in 2030 si la 80% pana in 2050, ceea ce reprezinta o uriasa provocare pentru o tara care are un sector industrial extrem de dezvoltat.

Costurile la electricitate, care au crescut cu 11% in ultimul an, au inceput deja sa alarmeze populatia, in timp ce companiile din industrie se tem ca, daca Germania sa va baza tot mai mult pe forta vantului, in special in zona Marii Nordului, acest lucru se va dovedi a fi exorbitant si va determina o criza energetica.

“Din punct de vedere structural, sistemul german al energiei este stricat. Nu exista suficiente cabluri pentru a duce electricitatea de la aceste centre industriale in regiunile Ruhr si Rhin”, se arata intr-un raport realizat de Macquarie.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,327FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente