Pericolul manipulării studiilor de evaluare a ciclului de viață al produselor

Pe măsură ce consumatorii devin tot mai conștienți de problemele de mediu, companiile și guvernele încearcă să determine care sunt cele mai bune rezultate în materie de mediu. Un raport recent, elaborat de Eunomia Research &  Consulting la solicitarea coaliției Break Free From Plastic, atrage atenția asupra faptului că studiile de evaluare a ciclului de…

Citește mai departe

ANRE nu a mai identificat supracompensari pentru energia verde

  Reglementatorul pietei noastre de energie (ANRE) nu a mai identificat situatii de supracompensare a productiei de energie regenerabila, care este subventionata prin cote obligatorii de certificate verzi. „Din analiza cost-beneficiu cu actualizare efectuata pentru anul de analiza 2014 la nivel agregat, pentru fiecare categorie de tehnologie de producere a E-SRE, cu luarea in considerare…

Citește mai departe
Record pentru România în sectorul energiei verzi în 2013

Producatorii de energie hidro, eoliana si solara vor primi mai putine certificate verzi

Guvernul va reduce numarul certificatelor verzi acordate pentru producerea de energie in centrale eoliene, fotovoltaice si in microhidrocentrale, potrivit unui proiect de hotarare de Guvern initiat de Ministerul Economiei. Pentru fiecare MWh de energie electrica eoliana vor fi acordate 1,5 certificate verzi, pana in 2017 si 0,75 certificate verzi incepand cu anul urmator. Legislatia actuala…

Citește mai departe
„Criz?“ . Strategia energetic? se amân? din lips? de fonduri

Contextul actual al sectorului fotovoltaic in Romania

Romanian Photovoltaic Industry Association – RPIA, constituita cu scopul de a promova si sprijini interesele jucatorilor din aceasta piata, constata in ultima perioada aparitia unor declaratii si informatii de natura sa accentueze starea de incertitudine privind mediul investitional al producerii energiei regenerabile prin tehnologie fotovoltaica in Romania. De aceea consideram necesar sa facem urmatoarele precizari….

Citește mai departe

    Doar 6 procente din totalul fondurile alocate pentru infrastructura s-au dus catre calea ferata

    Doar 6 procente din totalul fondurile alocate pentru infrastructura s-au dus catre calea ferata, restul fiind alocate pentru drumuri, in conditiile in care in Uniunea Europeana investitiile feroviare sunt mult mai mari, potrivit unui comunicat al Asociatiei Industriei Feroviare din Romania. „In aceste conditii este de neexplicat de ce atentia clasei politice din Romania se…

    Citește mai departe

    WWF: Zeci de mii de locuri de munca in sectorul ecologic al economiei pana in 2020

    Investitia de un miliard de euro prevazuta in bugetul Uniunii Europene pentru intervalul 2014-2020, in sectorul ‘verde’ al economiei, poate genera 29.000 de locuri de munca in cadrul retelei Natura 2000, 6.200 de posturi in Politica Agricola Comuna (PAC) sau 52.700 de locuri de munca in domeniul energiilor regenerabile, se arata intr-un raport comandat de…

    Citește mai departe

    Targul si conferintele cu tema energii regenerabile Arad, 7-9 aprilie 2011

    Pe data de 8 aprilie 2011 se va organiza A III-a Conferinta „Microhidrocentralele prezent si viitor in Romania – tara membra UE”, care va fi organizata la Arad, in centrul expozitional ExpoArad, prin colaborarea intre Asociatia Romana pentru Microhidroenergie (ARmHE) si REECO. ARmHE este o asociatie juridica romana, non-profit care promoveaza energiile regenerabile, cu accent…

    Citește mai departe

    Conferinta „Microhidrocentralele, prezent si viitor in Romania, tara membra a U.E”

    Asociatia Romana pentru Microhidroenergie (ARmHE) si Renewable Energy Exhibition and Conference Organiser (REECO), au placerea sa va invite la lucrarile celei de-a II-a Conferinte: „Microhidrocentralele – prezent si viitor in Romania, tara membra a Uniunii Europene”, care va avea loc vineri, 19 martie 2010, in Arad, Romania. ARmHE este o asociatie juridica romana, non-profit care…

    Citește mai departe