Acasă Etichete Ecosisteme marine

Eticheta: ecosisteme marine

Efectele nefavorabile ale gazului carbonic

Cresterea continua a CO2 in atmosfera antreneaza incalzirea globala, dar si acidificarea oceanelor. Cateva organisme marine incep deja sa sufere serios din aceasta cauza....

Refacerea rezervelor de cod in Marea Nordului si Marea Celtica

Potrivit paginii web a Parlamentului European, pe 20 octombrie institutia a dezbatut un plan de refacere a rezervelor de cod in marea Nordului si Marea Celtica. Peste 70% din speciile de peste sunt fie exploatate la maxim, fie epuizate si exista riscul ca stocurile sa nu se mai poata reface pe cale naturala. "Trebuie sa conservam capacitatea continentului nostru de a se hrani si in viitor; trebuie sa ne hranim copiii si nepotii", a spus presedintele Comisiei pentru Pescuit de la Parlamentul European, Philippe Morillon.

Acidificarea oceanelor, cercetata de europeni

In mare parte necunoscute, consecintele acidificarii oceanelor asupra ecosistemelor marine vor deveni obiectul unei campanii de cercetare europene, prima de acest fel, coordonata de Observatorul Oceanografic din Villefranche-sur-mer (sudul Frantei), informeaza AFP.

Impactul uman asupra oceanului:Socant!

Cercetatorii au scos la suprafata prima harta detaliata a impactului uman asupra oceanelor lumii saptamana trecuta si lucrurile nu arata bine deloc.

Rămâi conectat!

104,210FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole recente