Acasă Etichete Poluare cu plumb

Eticheta: poluare cu plumb

Efecte toxice ale plumbului

Cunoasterea efectelor metalelor grele asupra organismelor vii precum si a mecanismelor lor de actiune poate facilita sensibilizarea opiniei publice asupra pericolului manifestat de prezenta compusilor toxici in ape si alimente si minimalizarea riscurilor asociate expunerii, implementarea unor mai bune masuri de preventie si a unor strategii de tratament eficiente.

Plumb in gradinile Zalaului!

Legumele cultivate in apropierea soselelor le produc intoxicatii cu plumb celor care le consuma. Locuitorii n-ar trebui sa cultive legume sau fructe in interiorul perimetrului orasului.

Harta riscului de poluare a judetului Maramures

Pentru ca nu sunt ecologizate, 10 mine si 5 iazuri din bazinul administrat de Remin raman potentiale surse de poluare cu plumb si zinc. Incetarea activitatii miniere din judetul Marmaures poate avea urmari din cele mai sumbre, din cauza lipsei de fonduri pentru conservarea si ecologizarea exploatarilor.

Poluare cu plumb la Baia Mare

Romplumb Baia Mare a depasit, in perioada 19 - 29 septembrie, de 3,5 ori valoarea maxima admisa a indicatorului de poluare cu plumb si de 5,9 ori indicatorul pentru cadmiu. Pulberile toxice s-au imprastiat pe o suprafata de peste sase kilometri, in zona orasului Baia Mare.

Rămâi conectat!

104,553FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole recente