Particulele de microplastic din organismul uman vor putea fi văzute cu ajutorul noilor tehnologii

Particulele de microplastic au poluat întreaga planetă, începând de pe vârfurile alpine, până în zăpada arctică și adâncimile oceanelor. Se știe că oamenii le pot ingera prin apă și prin mâncare sau le pot inhala, însă impactul pe care aceste particule îl au asupra sănătății oamenilor nu este deocamdată cunoscut. Potrivit The Guardian, cercetători de…

Citește mai departe
Risc de cancer din cauza pesticidelor contrafacute

Risc de cancer din cauza pesticidelor contrafacute

Asociatia Industriei de Protectia Plantelor din Romania atrage atentia ca pesticidele contrafacute care intra pe piata romaneasca sunt toxice atat pentru mediu, cat si pentru sanatatea oamenilor, considerand ca vanzarea acestora este o forma de crima organizata. Cantitati mari de produse contrafacute pentru protectia plantelor sunt fabricate, puse pe piata in vreme ce legislatia comerciala…

Citește mai departe

Barbatii care consuma zilnic bauturi carbogazoase prezinta risc mai mare de cancer la prostata

Barbatii care consuma echivalentul unei sticle mici de bauturi racoritoare carbogazoase sunt supusi unui risc mai mare de cancer la prostata, releva un studiu medical suedez facut public luni si citat de AFP. „Printre barbatii care consuma multe bauturi racoritoare carbogazoase sau alte bauturi care contine zahar adaugat, am constatat un risc de cancer la…

Citește mai departe

Dr. Mencinicopschi: Sanatatea publica tine foarte mult de siguranta unui stat

In vreme ce companiile Coca-Cola si PepsiCo isi modifica retetele de fabricatie ale bauturilor lor, reducand nivelul unui colorant chimic, pentru a se conforma legislatiei statului american California, statele membre ale Uniunii Europene au adoptat vineri o directiva ce interzice adaugarea de indulcitori in sucurile de fructe, in randul carora a fost inclus si cel…

Citește mai departe

Vegetarienii castiga

Dieta vegetariana reduce considerabil riscul de cancer, arata un studiu realizat de o echipa de cercetatori britanici. Obiceiurile alimentare a peste 50.000 de persoane au fost urmarite, iar rezultatul a fost ca aceia care au consumat carne mai putina au dezvoltat mai putine forme de cancer. Surprinzator, medicii britanici au descoperit ca incidenta cancerului de…

Citește mai departe