Risc crescut de a muri de cancer in tarile din Centrul si Estul Europei

0
293
Risc crescut de a muri de cancer in tarile din Centrul si Estul Europei
Risc crescut de a muri de cancer in tarile din Centrul si Estul Europei

Potrivit ultimelor studii, riscul de a muri de cancer inainte de varsta de 75 de ani este cu 25% mai mare in tarile din Centrul si Estul Europei (CEE), fata de principalele state din Uniunea Europeana.

Acest lucru arata ca sansa de a supravietui cancerului este inca afectata de zona in care pacientul locuieste si este tratat, precum si de accesul la informatia necesara. In toata Europa exista variatii mari a rezultatelor obtinute si inegalitati depinzand de locatia geografica.

Din acest motiv, Coalitia Europeana a Pacientilor cu Cancer (ECPC) organizeaza in perioada 27-28 noiembrie conferinta „Bridging cancer care”. Scopul evenimentului este motivarea diferitelor parti interesate pentru a colabora atat la nivel national cat si la nivel european, asigurandu-se ca actiunile sunt centrate pe pacient si sunt facute in beneficiul cetatenilor.

Reprezentantii ECPC doresc practic sa amplifice vocea pacientilor din Europa Centrala si de Est. „De aceasta voce, mai puternica, este nevoie daca dorim sa acoperim decalajul dramatic care exista intre ratele de supravietuire ale pacientilor cu cancer in tarile CEE si tarile membre din Uniunea Europeana”, sustin organizatorii evenimentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.