Mures: Cei mai frumosi pomi, plantati pe Bulevardul Pandurilor

0
443
Cei mai frumosi pomi, plantati pe Bulevardul Pandurilor
Cei mai frumosi pomi, plantati pe Bulevardul Pandurilor

Primaria a premiat ieri locatarii sau asociatiile de proprietari care au realizat si ingrijit cele mai frumoase spatii verzi in oras. Doar 13 aosciatii de proprietari din peste 1.000 s-au inscris insa in acest an. Castigatorii au primit in total 7.500 lei, pentru a planta alti pomi, arbusti etc. Cel mai frumos e pe Pandurilor…

Municipalitatea a provocat asociatiile de proprietari la a cincea editie a concursului „Natura pentru viata”. Din 15 iunie si pana pe 31 octombrie o comisie speciala a monitorizat atat plantarile executate primavara si toamna (arburi, arbusti, flori etc) cat si amenajarea si intretinerea acestora pe intreaga perioada a anului. N-au lipisit controalele de verificare… Desi a beneficiat inclusiv de mediatizare concursul n-a trezit un interes major, astfel din peste 1000 de asociatii doar 13 s-au inscris la competitie, cele mai multe din cartierul Tudor (AP 136, 30, 196, 194, 187 si dl. Silimon Mihail), cinci din Dambu (AP 1037, 348, 621, 269) si cate o asociatie din Al. Carpati si Mureseni, respectiv 342 si 338. Castigatorii concursului vor mai fi recompensati cu material dendrologic (zece arbusti si cinci arbori), asistanta de specialitate in amenajarea si intretinerea spatiului verde precum si popularizarea in Monitorul Primariei. Anul acesta acestia sunt: locul I – AP 136, locul II – AP 30 si locul III – Mihail Silimon. Au mai fost acordate cinci mentiuni, premii de continuitate, de initiativa si de initiere.

In 2011, mai multe premii

„Ca sa fie mai motivati sa se inscrie poate ar trebui premii mai mari. Noi ne bucuram oricum ca am reusit anul acesta sa dublam suma fata de anul trecut, ne bucuram ca inca mai exista oameni care iubesc zona verde si vreau sa-i felicit pe toti cei care au castigat pentru ca pana la urma oricat de putin ai lucra se vede. Daca vom merge in zonele premiate vom vedea ca iarba este taiata, ca avem trandafiri, ca arata asa cum ar trebui sa arate tot orasul. In 2011 impreuna cu ceilalti consilieri din comisie vom initia un program mult mai mare, poate ca premiile mai consistente vor aduce mai multe asociatii de proprietari. Deocamdata le multumesc celor care s-au implicat si sa le spun ca proiectul pe care l-am initiat, un oras eco, cred ca incet, incet va da roade”, a declarat viceprimarul Claudiu Maior. „A fost o munca asidua, mai ales ca am si o asociatie foarte mare. Fara munca nu se poate nimic si va rog sa ma credeti ca am facut totul in mare masura cu personalul asociatiei. Este si meritul catorva locatari dar nu chiar in masura in care as fi dorit. Pe Bulevardul Pandurilor de la Catedrala Ortodoxa si pana la Complexul Mari Cristi, inclusiv strada Aleea Vrancea. Am realizat in primul rand ingrijirea spatiilor verzi, am executat plantari, taieri garduri viu, cositul ierbii, curatenie tot mereu. Vom folosi banii tot pentru a imbunatati in continuare zona noastra”, a declarat Iulian Belean, presedintele AP 136.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.