Ce indulcitori sunt de preferat

Gustul dulce al alimentelor poate fi obtinut cu zaharuri naturale, natural-industriale sau folosind produse artificiale. Cea mai sanatoasa optiune este, fireste, cea naturala. Unii indulcitori de sinteza, precum zaharina si ciclamatii, sunt foarte contestati de specialistii in domeniu. Inlocuitorii artificiali ai zaharului pot fi fara calorii, categorie din care fac parte aspartamul (E 951), acesulfamul-K,…

Citește mai departe

Tiramisu cu „spectaculoos”

„Tiramisu spectaculoos” este un produs ce sfideaza legile etichetarii din Romania si din Uniunea Europeana. Producatorul ar trebui sa ne spuna de unde a cumparat „spectaculoos” si daca putem sa achizitionam si noi de undeva acest ingredient-minune. Al doilea ingredient al desertului „Tiramisu spectaculoos” este „spectaculoos”, folosit intr-o proportie de 18%. Drepturile consumatorilor sunt incalcate,…

Citește mai departe

Indulcitorii

Exista astazi o serie de produse, naturale sau sintetice, folosite pentru indulcirea produselor alimentare, medicamentoase si nu numai. Etalonul in raport cu care se apreciaza intensitatea gustului dulce al celorlalte substante este zaharoza.     Ciclamatii (de sodiu, de calciu, acidul ciclamic) sunt folositi in special de diabetici  si de persoanele care sufera de obezitate. In…

Citește mai departe