China a devenit cel mai mare importator de petrol la nivel global

Stocarea CO2 in depozite de pe fundul oceanelor, o posibila solutie impotriva incalzirii globale

Cercetatorii britanici studiaza posibilitatea captarii dioxidului de carbon si depozitarea lui in sedimentele de pe fundul oceanelor. O prima faza a experimentului presupune eliberarea unor cantitati mari de CO2 in apa golfului Ardmucknish, Scotia, pentru urmarirea impactului asupra ecosistemului. Golful Ardmucknish din Scotia era pana de curand cunoscut doar pentru peisajele sale, cu promontorii ample…

Citește mai departe

Tehnologia de captare si stocare a CO2. Raspunsuri la intrebarile incomode cu privire la viitorul productiei de energie a Romaniei

Cu mai mult de 40% din energia electrica provenind din arderea carbunelui – cel mai poluant combustibil – si cu o crestere preconizata a emisiilor de gaze cu efect de sera (GES) in perioada urmatoare, din cauza dezvoltarii economice a tarii, Romania trebuie sa ia in calcul oportunitatea prezentata de tehnologia de captare si stocare…

Citește mai departe

Captarea si stocarea CO2 in Romania

Conventia cadru a Organizatiei Natiunilor Unite privind schimbarile climatice, aprobata prin Decizia 94/69/CE a Consiliului din 15 decembrie 1993, a avut ca obiectiv final stabilizarea concentratiilor de gaze cu efect de sera in atmosfera, la un nivel care sa impiedice orice perturbare antropica periculoasa a sistemului climatic, care se poate realiza prin limitarea cresterii globale…

Citește mai departe
Shell deschide vân?toarea pentru gazul de ?ist belgian

Ecologie si profit marca Shell

Compania petroliera Shell, cu sediul in Huston (Texas), dar cu origini anglo-olandeze, face progrese in stocarea CO2 sub orasele Barendrecht si Albrandswaard din Olanda. Dupa parerea responsabililor Shell, acest proiect va permite o reducere cu 40% a emisiilor de CO2, releva maxiscience.com. Potrivit aceluiasi site, tehnicile de captare si de stocare sunt foarte costisitoare pentru…

Citește mai departe