Ecologie si profit marca Shell

0
297
Shell deschide vân?toarea pentru gazul de ?ist belgian
Shell deschide vânătoarea pentru gazul de şist belgian

Compania petroliera Shell, cu sediul in Huston (Texas), dar cu origini anglo-olandeze, face progrese in stocarea CO2 sub orasele Barendrecht si Albrandswaard din Olanda.
shell
Dupa parerea responsabililor Shell, acest proiect va permite o reducere cu 40% a emisiilor de CO2, releva maxiscience.com.

Potrivit aceluiasi site, tehnicile de captare si de stocare sunt foarte costisitoare pentru moment, insa compania afirma ca in cativa ani, acestea ar putea deveni foarte rentabile.Shell intentioneaza ca, pe termen lung, sa gestioneze emisiile de CO2 ale concurentilor sai, pentru a beneficia de subventii si de alte avantaje oferite proiectelor care vizeaza reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera.

Directorul general al Shell, Jeroen Van der Veer, observa ca „nimeni nu cunoaste costurile pe care aceste sisteme le vor avea, pana cand nu vor fi lansate pe o scara comerciala larga” si spera ca stocarea emisiilor se va putea face cu evitarea pericolelor, deocamdata necunoscute.

Desi proiectul Shell a obtinut acordul comitetului de experti din cadrul Ministerului olandez al mediului, sunt asteptate avizele ministrilor mediului, ale afacerilor economice, precum si ale responsabililor provinciei respective, in timp ce comunitatile se vor pronunta la sfarsitul lunii iunie, scrie actu-environement.com. Decizia finala de a autoriza sau nu proiectul va fi luata abia in toamna.

Surse: MaxiScience, Actu-Environement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.