Interpol s-a angajat sa pazeasca flora si fauna

0
294

Interpol a adoptat luni o rezolutie prin care sustine Conventia pentru Comertul International cu Specii Periclitate (CITES) si prin care lupta impotriva criminalitatii de mediu. „Nu puteam cere un rezultat mai bun”, a declarat John Scanlon, secretar general al CITES. „Fauna si flora din lume nu pot fi pazite fara politie”, a spus acesta in fata adunarii anuale a Interpolului, in cadrul careia s-a adoptat rezolutia.

„Nu puteam cere un rezultat mai bun”, a declarat John Scanlon, secretar general al CITES. „Fauna si flora din lume nu pot fi pazite fara politie”, a spus acesta in fata adunarii anuale a Interpolului, in cadrul careia s-a adoptat rezolutia.

„Acest lucru transmite un mesaj puternic celor care vor sa jefuiasca tarile de resursele naturale. Comunitatea globala de aplicare a legii recunoaste ca trebuie sa colaboreze, sub conducerea Interpol, pentru a aduce criminalii de mediu in fata justitiei”, a adaugat secretarul general al CITES.

In rezolutie, organizatia globala de politie sustine ca infractiunile de mediu nu sunt limitate de granite si includ crima organizata care actioneaza si in alte tipuri de infractiuni, precum crima, coruptie, frauda si furturi.

Prin rezolutie se face apel la fortele de politie din toata lumea sa sprijine Programul de Criminalitate de Mediu al Interpol care asista si sprijina aplicarea efectiva a legilor si tratatelor nationale si internationale de mediu.

„Votul de astazi arata clar cat de in serios ia comunitatea globala de politie criminalitatea de mediu”, a declarat, la randul sau, David Higgins, director al Programului de Criminalitate de Mediu al Interpol.

Prin rezolutie se recomanda, de asemenea, crearea Comitetului de Crime de Mediu si se face apel la tarile membre si organizatiile partenere sa contribuie financiar si cu personal specializat.

Foto: Imagine de la adunarea anuala a Interpol, Doha, Qatar/Reuters

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.