Interzicerea cianurilor, amanata pana in februarie

  0
  327

  Deputatii au hotarat ieri, la cererea Comisiei pentru industrii, amanarea discutiei privind modificarea Legii minelor pentru 15 februarie anul viitor.

  Potrivit adresei formulate de presedintele Comisiei pentru industrii, Iulian Iancu, deputat PSD, comisia nu a putut da un raport la acest act normativ pana in prezent, din cauza faptului ca unele dintre autoritatile publice sau organizatiile non-guvernamentale, carora li s-au solicitat puncte de vedere si documente, nu au onorat cererea comisiei.

  Deputatul Iancu a mai aratat in cererea sa de prelungire a termenului pentru lege faptul ca, in data de 10 decembrie, comisia pe care o conduce a fost sesizata, in fond, si cu un proiect de lege pentru aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 101/2007 pentru modificarea si completarea Legii minelor si a Legii petrolului.

  Deputatii din Comisia pentru industrii ar fi trebuit sa elaboreze raportul pentru Legea privind interzicerea folosirii cianurilor in exploatarile miniere pana pe 10 noiembrie, potrivit raportului privind interzicerea cianurilor in exploatarile miniere.

  Iulian Iancu declara, pe 10 octombrie, ca membrii comisiei doresc ca aceasta propunere legislativa sa fie rezolvata cat mai repede. „Nu vreau sa se pronunte cineva subiectiv sau sa analizeze pripit aceasta propunere. E cazul ca, in aceasta comisie, sa fie facuta o analiza riguroasa serioasa, la care sa poata participa oricine este interesat de subiect”, a sustinut presedintele Comisiei pentru industrii.

  Iulian Iancu a informat ca actul normativ a ajuns la comisia pe care o conduce si care este sesizata in fond cu redactarea unui raport, dar a mentionat ca dezbaterile nu vor incepe pana cand nu se strang si se analizeaza toate documentele si materialele necesare sau punctele de vedere ale autoritatilor, insti-tutiilor sau organismelor abilitate.

  Sursa: Adevarul

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.