Intrecere pe biciclete intre elevi, premii si educatie rutiera

  0
  312
  Intrecere pe biciclete intre elevi, premii si educatie rutiera
  Intrecere pe biciclete intre elevi, premii si educatie rutiera

  Elevi de scoala generala de la opt unitati de invatamant din judet au fost angrenati, ieri dimineata, intr-o inedita intrecere pe biciclete, concursul imbinand indemanarea si viteza cu notiunile de legislatie rutiera.
  Organizatorul principal al competitiei a fost producatorul de biciclete DHS Deva, de aici venind si consistentele premii care i-au motivat pe copii.
  Competitia s-a desfasurat in parcarea hipermarketului Real, organizatorii de la DHS pregatindu-le copiilor un traseu dificil, printre jaloane stranse. S-a organizat si o proba de viteza, dar si o proba teoretica. Aceasta din urma a constat in rezolvarea unui chestionar cu 40 de intrebari, care faceau referire la istoria bicicletei in lume, precum si la regulile de circulatie din trafic.
  Cele opt echipe participante au avut fiecare cate patru concurenti, fete si baieti, la final, pe baza punctajului cumulat la cele trei probe, stabilindu-se un clasament final.
  Pe locul I s-au clasat cei patru reprezentanti ai Scolii Nr. 6 „Ioan Ciurea” Falticeni, pozitia a doua a fost obtinuta de Scoala Slatina, in timp ce locul trei s-au clasat elevii de la Scoala Nr. 5 „Jean Bart” Burdujeni.
  Primii clasati au castigat fiecare cate o bicicleta DHS si o tabara de patru zile la Deva, copiii de pe locul II au primit fiecare cate o casca de protectie pentru deplasarea pe bicicleta, in timp ce elevii clasati pe a treia pozitie au primit manusi de protectie.
  La competitie au mai participat elevi de la Scoala Generala Herla-Slatina, Clubul Copiilor Gura Humorului, Scoala I-VIII Horodniceni, Scoala Nr. 4 Suceava si Scoala Nr. 1 Gura Humorului.
  Parteneri la nivel local ai evenimentului au fost Inspectoratul Scolar Judetean Suceava, Palatul Copiilor, Scoala de soferi Auto Mirsam si Serviciul de Politie Rutiera Suceava. Prin organizarea acestui concurs s-a urmarit educarea copiilor cu privire la mersul pe bicicleta si invatarea regulilor de circulatie, scopul final fiind reducerea numarului de accidente in care sunt implicati acestia.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.