Intreprinderile silvice au inceput lucrarile de plantare 2015

Intreprinderile silvice au inceput lucrarile de plantare 2015
Intreprinderile silvice au inceput lucrarile de plantare 2015

Agentia „Moldsilva” a dat startul campaniei de plantare de primavara, actiunea a fost inclusa in cadrul ciclului de activitati planificate cu ocazia „Zilei Internationale a Padurilor” ce va fi sarbatorita la 21 martie la nivel international.

In acest context la pepiniera Intreprinderii Silvice „Hancesti Silva”, amplasata la Ocolul Silvic Bozieni, in sectia de repicaj au fost plantate 3 mii de puietii, pe acesta suprafata sunt planificate de a fi plantate 20 de mii de puietii (nuc, malin, tei, stejar rosu, lemn cainesc).

Directorul general al Agentiei Moldsilva, Iurie Apostolachi, s-a referit la valoarea acestor actiuni atit pentru silvicultori cit si pentru simplii cetateni, iar pentru un rezultat bun in procesul de inradacinare, crestere si dezvoltare sunt importante conditiile climaterice inclusiv atitudinea oamenilor fata de padure la general si implicarea fiecaruia este primordiala.

Amintim ca Agentia „Moldsilva” prin intermediul intreprinderilor silvice subordonate, in primavara anului curent a preconizat crearea culturilor silvice in fond forestier pe o suprafata de 837 ha din totalul de 1530 ha planificate pentru anul 2015, lucrarile de ajutorare a regenerarii naturale vor fi efectuate pe o suprafata de 2772 ha. Cele mai mari suprafete de asfel de lucrari sunt planificate de catre intreprinderile silvice: Chisinau, Orhei, Hancesti, Tighina.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente