Investitie cu probleme la Centrul de deseuri din Cluj

0
343
Investiţie cu probleme la Centrul de deşeuri din Cluj
Investitie cu probleme la Centrul de deseuri din Cluj

Principala firma a consortiului care a castigat contractul de 76 de milioane de euro pentru construirea unui Sistem integrat de management al deseurilor in judetul Cluj a intrat in insolventa. Reprezentantii Consiliul Judetean sunt surprinsi de problemele financiare ale companiei, in conditiile in care a achitat deja un avans de 14 milioane de lei, fara ca lucrarile contractate sa fie realizate. Acum administratorii judetului spera ca o alta firma sa finalizeze lucrarea.

Contractul dintre Consiliul Judetean Cluj si consortiul format din doua firme a fost semnat in 2011 si presupunea realizarea a trei statii de transfer a deseurilor in Gherla, Huedin si Mihai Viteazu. Principala firma a consortiului a intrat in insolventa, iar lucrarile au fost sistate.

„Diferenta intre lucrarile efectuate in teritoriu si plata este de aproape 2 milioane. Firma care va prelua lucrarea ar trebui sa o finalizeze ca si cum ar fi primit banii luati de firma intrata in insolventa”, a declarat vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj, Ioan Oleleu.

Rezilierea contractului cu intreg consortiul ar presupune amanarea termenului de finalizare a lucrarilor. Acesta este motivul pentru care Consiliul Judetean ar prefera ca o alta firma din cadrul acestei asocieri sa preia lucrarea si sa o duca pana la capat.

„Am avut o discutie inainte de Sarbatori. Compania italiana Arvargarde doreste sa se implice. Sunt optimist in privinta acestui contract, sper ca nu se va ajunge la organizarea unei noi licitatii”, a declarat si consilierul judetean Ioan Petran.

Garda de mediu a inchis, in luna octombrie a anului trecut, groapa de gunoi de la Pata Rat, dar una dintre firmele de salubrizare din oras a atacat decizia in instanta, iar activitatea a fost reluata pana la finalizarea procesului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.