Investitie de 1 milion de euro pentru un sistem de gestionare a deseurilor la Lipova

In zona turistica a orasului aradean Lipova este in curs de implementare un sistem de de gestionare a deseurilor menajere, in valoare de aproximativ 1 milion lei, o parte din banii fiind contributia Uniunii Europene. colectare

Presedintele Consiliului Judetean Arad, Nicolae Iotcu, a precizat, miercuri, ca sistemul de gestionare a deseurilor menajere este implementat de Consiliul Local Lipova in parteneriat cu consiliile locale Paulis, Ghioroc si Zabrani.

„Proiectul urmareste imbunatatirea sistemului de gestionare a deseurilor in orasul Lipova si comunele Paulis, Ghioroc si Zabrani, prin realizarea unui sistem organizat si eficient de colectare selectiva, sortare si transport a deseurilor, dotarea cu utilaje de colectare si transport si amenajarea de platforme de colectare si transfer, precum si constientizarea populatiei din localitatile implicate asupra necesitatii protejarii mediului”, a declarat Nicolae Iotcu.

Valoarea totala a proiectului este de 938.545 euro, din care contributia Uniunii Europene este de 88% (825.920 euro), iar 112.625 euro (12%) reprezinta contributia partenerilor.

Presedintele CJ Arad a mai precizat ca, pana in prezent, au fost construite platforma de transfer din orasul Lipova si platformele de colectare a deseurilor din Lipova, Ghioroc, Paulis si Zabrani. De asemenea, au fost achizitionate 304 containere de 1,1 mc, pentru platformele de colectare din localitati si 4.091 europubele de 120 litri.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *