Investitie pentru epurarea apelor uzate, finalizata la Garana

  1
  349
  Sibiul va epura mai bine apele uzate
  Investitie pentru epurarea apelor uzate, finalizata la Garana

  Finalizarea proiectului ‘Extindere sistem de colectare, transport si epurare a apelor uzate in zona turistica Garana – Brebu Nou’ a fost marcata marti, 7 decembrie, in prezenta presedintelui Consiliului Judetean Caras-Severin, Sorin Frunzaverde.
  Proiectul a fost implementat de catre Consiliul Local Brebu in parteneriat cu Consiliul Judetean Caras-Severin, finantarea fiind obtinuta prin Programul PHARE 2006 – Coeziune Economica si Sociala – ‘Schema de investitii pentru sprijinirea initiativelor sectorului public in sectoarele prioritare de mediu’.

  ‘Vom continua astfel de colaborari. Aceasta zona este una de interes, in special turistic. Probabil, pana la finalul anului vom semna si proiectul de peste 20 milioane euro, pentru drumul Slatina Timis – Valiug, ceea ce inseamna ca vom reusi sa aducem aceasta zona, Garana – Brebu Nou, intr-un centru de atentie si preocupare, dar si intr-un centru de dezvoltare regionala. De aceea e important ca accesul sa se faca si de pe DN 6′, a declarat marti, pentru AGERPRES, presedintele Consiliului Judetean Caras-Severin, Sorin Frunzaverde.

  La randul sau, primarul comunei Brebu-Nou, Karol Rank, a mentionat ca pentru comuna sa investitia este deosebit de importanta, deoarece zona este una turistica, iar deversarile apelor se fac in barajul Trei Ape, care alimenteaza si municipiul Resita. „Prin investitia finalizata marti nu vor mai fi probleme din acest punct de vedere. Sper ca anul viitor vom reusi sa legam si canalul Garana, in aceeasi statie de epurare, pentru ca se va salubriza toata zona si va avea o eficienta mare si pentru municipiul Resita’, a afirmat Karol Rank.

  Cu o valoare totala de aproape 1,2 milioane euro, proiectul a inclus extinderea retelei de canalizare cu 6,765 km, construirea unei statii de epurare si a altor 7 statii de pompare. Tot prin proiect a fost prevazuta si instruirea personalului pentru exploatarea sistemului. Comuna Brebu-Nou si satul Garana mai sunt cunoscute si pentru traditionalele festivaluri internationale de jazz si folk pe care le gazduiesc anual. AGERPRES

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.