ONG-urile cer explicatii pe tema gunoiului din Napoli adus ilegal la Glina

0
368
ONG-urile cer explicatii pe tema gunoiului din Napoli adus ilegal la Glina
ONG-urile cer explicatii pe tema gunoiului din Napoli adus ilegal la Glina

Cele 63 de organizatii nonguvernamentale de mediu care fac parte din Coalitia pentru Mediu din Romania si alte sase ONG-uri independente de coalitie au transmis presedintelui, guvernului si parlamentului o scrisoare deschisa prin care solicita o pozitie oficiala asupra scandalului gunoiului adus ilegal din Napoli la Glina.

Clanul mafiot Camorra din Napoli transporta deseurile care au invadat orasul din sudul Italiei la groapa de gunoi „Ochiul Boului” din Glina pe banii administratiei locale, ai guvernului Berlusconi si ai Uniunii Europene, potrivit unei anchete facute de saptamanalul italian „L’Espresso” si publicata pe 3 decembrie.

Problema incinerarii deseurilor in Romania, chiar si a celor ilegale, a intrat in vizorul Interpol-ului, cu toate ca politia romana a negat deschiderea unei anchete legate de acest subiect, relata publicatia italiana.

ONG-urile cer explicatii

„Societatea civila este ingrijorata si alertata, ca urmare a actiunilor de tip mafiot prezentate in acest articol si va solicita o pozitie oficiala privind aceasta problema. ONG-urile semnatare ale acestei scrisori, printre care si cele care de-a lungul timpului au realizat actiuni de curatenie cu sprijinul voluntarilor si cu sprijinul autoritatilor, solicita sa realizati o ancheta lamuritoare in acest caz, ale carei rezultate sa fie facute publice”, se arata in scrisoarea deschisa.

De asemenea, ONG-urile sustin ca doresc ca „acest subiect sa fie elucidat de autoritatile romane abilitate, in cel mai scurt timp”, subliniind ca vor depune eforturi pentru a pastra subiectul in atentia publicului larg pana la solutionarea lui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.