Iohannis cere imbunatatirea Legii vanatorii si protectia fondului cinegetic

Iohannis cere imbunatatirea Legii vanatorii si protectia fondului cinegetic
Iohannis cere imbunatatirea Legii vanatorii si protectia fondului cinegetic

Presedintele Klaus Iohannis a cerut Parlamentului reexaminarea Legii de modificare si completare a Legii vanatorii si a protectiei fondului cinegetic, argumentand ca interventiile legislative adoptate aduc atingere dreptului de proprietate si afecteaza protejarea unor specii cinegetice.

„De asemenea, in opinia noastra, Legea privind modificarea si completarea Legii vanatorii si a protectiei fondului cinegetic nr. 407/2006, in forma transmisa la promulgare ridica si probleme de ordin tehnic – legislativ, precum si de respectare a procedurii parlamentare de adoptare a legilor”, se arata in cererea de reexaminare.

Presedintele considera ca modificarile aduse prevederilor articolului 4 alineatul (1) din Legea nr. 407/2006 (Art.I pct. 2 din legea transmisa la promulgare), care inlatura pentru vanatori obligatia de a avea consimtamantul proprietarului terenului pe care se desfasoara vanatoarea, al asociatiei de proprietari sau al celui mandatat de acestia in acest scop, reprezinta o „prevedere care contravine flagrant dreptului de proprietate, consacrat de art. 44 din Constitutia Romaniei, republicata”. „(…) In consecinta, consideram ca modificarile si completarile dispozitiilor mentionate anterior, dar si a celor conexe acestora afecteaza grav dreptul de proprietate si, prin urmare, se impune reanalizarea acestora in acord cu prevederile Constitutiei”, subliniaza Iohannis. In cererea de reexaminare se arata, de asemenea, ca, prin modificarea Anexei 1 a Legii nr. 407/2006, perioadele de vanatoare pentru o serie de specii de pasari au fost prelungite. Totodata, seful statului semnaleaza ca Legea privind modificarea si completarea Legii vanatorii si a protectiei fondului cinegetic, in forma transmisa la promulgare cuprinde 63 de modificari si completari asupra unei legi care contine numai 58 de articole.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente