Peste 5.000 de puieti de stejar au fost plantati de voluntari in Parcul Natural Comana

Peste 5.000 de puieti de stejar au fost plantati de voluntari in Parcul Natural Comana
Peste 5.000 de puieti de stejar au fost plantati de voluntari in Parcul Natural Comana

Peste 5.000 de puieti de stejar au fost plantati de voluntari la sfaristul saptamanii trecute in PARCUL NATURAL COMANA, in cadrul programului “Romania Respira”, care este derulat de o companie privata si care are ca scop imbunatatirea calitatii aerului din tara noastra, au anuntat miercuri reprezentantii Asociatiei MaiMultVerde.
Cei peste 100 de VOLUNTARI care au participat la actiune au plantat puieti de stejar pe o suprafata de un hectar, actiunea avand drept scop nu doar plantarea de copaci tineri intr-o zona care are nevoie de suprafete reimpadurite, ci mai ales imbunatatirea calitatii aerului in Romania, constientizarea importantei puritatii aerului pe care il respiram si sensibilizarea publicului cu privire la implicarea periodica in astfel de proiecte. Actiunea de plantare a fost realizata cu sprijinul Directiei Silvice Giurgiu, prin Ocolul Silvic Comana si a PARCULUI NATURAL COMANA.

De pe urma acestei initiative vor beneficia atat localnicii din apropierea Parcului Natural Comana si locuitorii din Bucuresti, cat si turistii care viziteaza anual zona intr-un numar destul de mare. Potrivit sursei citate, zona replantata a fost anul trecut distrusa de o tornada care a devastat o mare parte din padure.

“Revenim la Comana, de aceasta data cu o echipa nou-nouta de voluntari care, la prima lor actiune, impreuna cu voluntarii «veterani» MaiMultVerde si padurarii ocolului silvic, au plantat 5.000 de puieti de stejar, inlocuind arborii rupti sau smulsi de vant anul trecut”, a declarat Doru Mitrana, directorul Asociatiei MaiMultVerde.

PARCUL NATURAL COMANA, care are o suprafata de 24.963 hectare, este o zona speciala de conservare cu regim de protectie pentru specii de flora si fauna, fiind declarat Sit Ramsar (arie naturala protejata ce are drept scop mentinerea caracterului ecologic al zonei printr-o abordare a ecosistemului in contextul dezvoltarii durabile). Administratia Parcului si Ocolul Silvic incearca sa reintroduca stejarul in PARCUL NATURAL COMANA pentru a reface biodiversitatea si a pune umarul la refacerea centurii verzi din jurul Bucurestiului, stejarul contribuind la mentinerea unui grad ridicat de biodiversitate al ecosistemelor forestiere in sudul tarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *