Ionescu nu este de acord cu reorganizarea Garzii de Mediu

Fostul sef al Garzii Nationale de Mediu (GNM), secretar executiv in Biroul Politic National al PD, Silvian Ionescu, a declarat ieri ca proiectul de lege propus de actualul sef al institutiei, Octavian Popa, pentru reorganizarea GNM, este anacronic si abuziv.

In opinia sa, aceasta schimbare legislativa nu respecta politica descentraliza rii. Silvian Ionescu a mai spus ca propunerea de act normativ nu a fost supusa dezbaterii publice, nefiind postata pe pagina de Internet a institutiei. El a criticat lipsa de transparenta impusa de noul sef al Garzii de Mediu si a adaugat ca Hotararea de Guvern a fost inaintata spre avizare Ministerului Mediului, “intr-un secret total”.

In vechea formula de organizare GNM era stipulata o crestere a numarului de comisari, in urma unei intelegeri cu Ministerul Finantelor, de a transfera posturile ramase in urma desfiintarii frontierei de Vest, la Mediu. Ionescu a fost de parere ca Octavian Popa, prin masurile pe care le adopta, duce la scaderea calitatii activitatilor desfasurate de GNM. Garda de Mediu a fost singura institutie de acest gen din Europa care a primit certificarea ISO- 9000 de catre Institutul TUV Turingen Germania. “Schimbarea organigramei fara consultarea emitentului inseamna pierderea certificatului obtinut in 2006”, a mentionat liderul democrat.

El a continuat seria de acuzatii, spunand ca Octavian Popa, prin noua organizare a Garzii, micsoreaza capacitatea de actiune, deoarece posturile vor ramane la numarul actual, de 748. Prin noua organigrama, Popa acorda personalitate juridica comisariatelor de mediu din judete. Conform fostului sef al Garzii de Mediu, aceasta schimbare va cauza pierderea a “minimum patru functii de comisari la fiecare judet”.

Ionescu a semnalat faptul ca nu exista o directie economica in noua institutie centrala. “Nici in Burundi nu cred ca e posibil sa se faca asemenea propuneri!”, a conchis, fostul sef al GNM.

Sursa: Atac online

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente