IRIDEX GROUP CONSTRUCTII efectueaza analiza distributiei acumularilor de biogaz rezultat in depozitele de deseuri

analiza-biogaz-1.JPGIRIDEX GROUP CONSTRUCTII efectueaza analize privind distributia acumularilor de biogaz rezultat in depozitele de deseuri . Acest tip de analize se realizeaza inclusiv la depozitele de deseuri care nu sunt prevazute cu un sistem de colectare a biogazului, depozite care sunt considerate neconforme, potrivit noilor reglementari in domeniul protectiei mediului.

Recent, IRIDEX GROUP CONSTRUCTII a analizat compozitia si distributia biogazului rezultat la depozitul de deseuri din localitatea Bughea de Jos, Campulung, judetul Arges, ce urmeaza sa se inchida. Inchiderea depozitului de deseuri face parte din proiectul “Managementul integrat al deseurilor solide in judetul Arges”.

Raportul de analiza a distributiei acumularilor de biogaz contine atat informatii privind cantitatile de gaze ce se acumuleaza in fiecare punct al depozitului, cat si hartile de distributie a fiecarui gaz pe intreaga suprafata a depozitului de deseuri.

analiza-biogaz.JPGAnaliza distributiei acumularilor de biogaz se efectueaza pentru 5 tipuri de gaze, din care cel mai relevant este gazul metan (CH4). Gazul metan este nociv pentru mediul inconjurator, dar colectat poate fi utilizat pentru producerea de energie verde.

Toate proiectele de inchidere a depozitelor de deseuri includ in mod obligatoriu un sistem de colectare a biogazului rezultat in urma acumularii deseurilor.

IRIDEX GROUP CONSTRUCTII efectueaza analize ale distributiei acumularilor de biogaz, analize care stau la baza proiectarii si executiei sistemului de colectare a gazelor. Astfel, puturile de colectare a gazelor vor fi amplasate in punctele optime de acumulare a biogazului.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente