Irlanda, prima tara care interzice becurile incandescente

0
452

Incepand cu 2009 Irlanda va interzice folosirea becurilor incandescente in favoarea alternativelor eficiente energetic, informeaza Environmental Leader.

Prin aceasta masura, Irlanda devine prima tara din lume care face pasi semnificativi in procesul de implementare a promisiunii Uniunii Europene de a trece la metode de iluminare eficiente energetic pana la sfarsitul deceniului.

Scopul acestor noi standarde de eficienta energetica este „oprirea folosirii becurilor incandescente in Irlanda”, a declarat John Gormley, ministrul Mediului. Schimbarea va aduce o reducere a emisiilor de dioxid de carbon cu 700.000 de tone pe an si va rade 269,3 milioane de dolari de pe facturile de electricitate ale proprietarilor de locuinte, a mai spus ministrul Mediului.

Decizia Uniunii Europene de a elabora standarde de iluminare stradala si a birourilor pana in 2008 si a locuintelor pana in 2009 poate fi o oportunitate de afaceri pentru producatori precum Philips si Osram, detinuta de Siemens. Companiile vor produce mai putine becuri, intrucat cele eficiente dureaza opt ani, dar sunt mai scumpe.

Sursa: e-Transport

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.