Italienii, pasionati de vanatoare in Dolj

0
445

Oamenii de afaceri italieni sunt pasionati de vanatoarea in padurile doljene, spun reprezentantii Asociatiei Judetene de Vanatoare si Pescuit Sportiv (AJVPS), care au acordat in 2008 permise de vanatoare pentru 50 de amatori.
vanatoare

„Vin din toata Italia, in grupuri de cate patru, pentru a vana in padurile concesionate de noi. Sunt pasionati in special de vanatul de balta (rate, ciocarlii, grauri, prepelite, potarnichi). Au cunostinte si relatii de afaceri in Craiova”, a precizat Teodor Nuta, seful vanatorilor si pescarilor sportivi din judet. Acesta spune ca 2008 a fost benefic pentru asociatie, care si-a platit, ca in fiecare an, darile catre stat si a avut si profit.

„Am avut un excedent de peste 170.000 de lei din activitatile fara scop lucrativ si peste 72.000 de lei din activitatile economice. Niciodata nu am avut datorii la stat si nici la banci. In plus, am facut unele economii la salarii (circa 152.000 de lei) si cheltuielile cu caracter functional (135.000 de lei)”, a spus acesta. Principala grija a vanatorilor si pescarilor sportivi din Dolj este braconajul practicat in ultimii ani la scara larga in judet, mai ales cu ogarii de vanatoare – care sunt confiscati de vanatori. Din aceasta cauza, fondul de vanatoare la specia iepuri de camp a mai scazut. AJVPS nu a mai facut exporturi de iepuri anul trecut, mai spun reprezentantii asociatiei. Ei sustin ca in ultimul timp au inceput sa se ocupe cu agricultura: „Avem in concesiune 53 de fonduri de vanatoare, cu o suprafata de 482.000 de hectare, din care 34.000 de hectare de fond forestier. Suprafata de teren contractata cu Directia Silvica Craiova nu asigura hrana complementara a animalelor pe timp de iarna. In consecinta, asociatia a cumparat circa trei hectare de teren agricol, dar si inchiriaza suprafete de la terte persoane, pe care le cultiva”.

Sursa: Gazeta de Sud

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.