Izolatii ecologice din lana de oaie

Lana de oaie, o inventie geniala oferita de „mama natura” pentru termoizolatie!

lana

Dezvoltarea acesteia a durat cu siguranta cateva milioane de ani. Cu ajutorul spiritului de inventator, un producator german, Alchimea Naturwaren a optimizat din punct de vedere tehnic aceasta baza solida de termoizolatie, rezultatul fiind un material de constructie modern cu caracteristici deosebite:

Termoizolatie mare
Fiecare cunoaste caracteristicile fantastice de izolare a imbracamintei din lana. Utilizati aceste caracteristici si pentru izolarea casei dvs. Prin pieptanare fabrica, straturi foarte subtiri de patura, ca pot fi stivuite una peste cealalta, la inaltimea dorita. Consolidate mecanic, se alcatuieste o patura termoizolanta cu o capacitate mare de termoizolatie

Klimaautomatik – Reglarea automata a climei
Alchimea lana® poseda 2 particularitati de reglare a climei:
a) Constanta a randamentului
Chiar daca o toamna ploioasa mareste umiditatea tuturor elementelor de constructie, Alchimea lana® are mereu acelasi randament, o termoizolatie foarte buna.
Prin structura speciala a fibrei, suprafata acestora ramane mereu uscata, indiferent de umiditate. Astfel conductivitatea termica dea-lungul lanii este aproape exclusa. Am supravegheat foarte atent, ca echipamentele noastre speciale sa nu afecteze aceste caracteristici.

b) Inmagazinarea caldurii latente
Alchimea lana® utilizeaza continutul de umiditate a fibrelor care poate ajunge pana la 25%, ca si inmagazinarea caldurii latente. Vara in timpul zilei, se formeaza racire prin evaporare, iar noapte caldura de condensare. Astfel, in ciuda greutatii minime, rezulta o ridicata protectie termica.
O reglare automata a climei, care isi cauta egalul.

Protectie a sanatatii prin procedeul de descintrare/echipare patentat Alchimea®
Efectul inalt de protectie contra incendiilor, a insectelor si a ciupercilor il atingem doar prin adausuri naturale. Acestea sunt bune pentru sanatatea dvs.!

Protectie a sanatatii cu ajutorul lanii ca si fibre de siguranta

Pentru Alchimea lana® utilizam 100 % lana de oaie curata, deci nici o fibra sintetica sau fibre reciclate. Acestea va ofera alte 3 benefici determinante:
a) fibrele de lana nu cauzeaza imbolnaviri pulmonare
b) elasticitatea inalta impiedica ruperea fibrelor
c) lana consta din albumina, care nu este atacata de fibrele corpului
Siguranta tripla pentru dvs si familia dvs, nu numai la montare, ci o viata intreaga!
Protectie a sanatatii prin o diminuarea activa a substantelor daunatoare

Alchimea lana® nu va incarca casa cu substante daunatoare. Mai bine este faptul, ca Alchimea lana leaga o cantitate surprinzator de mare de diferite noxe din atmosfera (de ex. formaldehida, oxid de azot, bioxid de sulf etc.) si le transforma in compusi inofensivi.

In forma de top
Ondularea fibrelor de lana sunt fixate genetic. Acest „memory effect” natural asigura ca Alchimea lana® sa isi pastreze si dupa multe mii de schimburi de umezeala forma izolanta bufanta, aereana. Unde alte produse si-au pierdut de mult volumul, Alchimea lana este in forma de top!

Probata

Alchimea lana® este pe piata germana de mai bine de 10 ani si a fost foarte bine verificata . Incepand din Decembrie 2003 Alchimea lana® este aprobata oficial ca material de constructii si in toate tarile europene. Din anul 2008 este prezenta si pe piata romana prin intermediul Naturalpaint Srl

Montaj foarte usor
Alchimea lana® se fabrica in diferite latimi si grosimi, ca si rola de fibra omogena, maniabila. La cerere se pot livra si latimi deosebite, pentru o utilizare rapida si rationala: se ruleaza, se capseaza (fixeaza), se taie. GATA!

Alchimea lana® – absorbitor de zgomote
La caracteristicile termice foarte bune ale Alchimea lana, se adauga amortizarea foarte buna a zgomotului. Suprafata fibrelor nerigida si incretirea fibrelor impiedica cu succes raspandirea sunetului. Si produsele noastre speciale, de ex. filt pentru amortizarea zgomotului produs la calcare si filt pentru fixat sub covoare sunt utilizate pentru amortizarea zgomotului.

Bilant ecologic – foarte bun
Lana pentru Alchimea lana® creste in fiecare an iarasi!. Tunderea nu dauneaza animalelor. Prin componenta naturala, intregul produsul se afla intr-un ciclu natural. La fabricarea lani, aceasta are comparativ cel mai scazut consum de energie primara (compara testul ecologic 11/93). Prin prelucrarea lani din crescatoriile ovine europene, se asigura locuri de munca in Germania si Europa si aduc un aport considerabil la mentinerea cultura.

Un loc de Top la testari
Am primit multe laude. Cel mai bun produs al anului 2003 la Plan Expo (Dublin) sau nota „foarte bun” la testul ecologic 4/2002. Cel mai bun material de termoizolatie in test.

Detalii pe Natural Paint

Articole similare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente