România participă la evenimentul mondial 'Ora Pământului' pe 28 martie
Jandarmii si pompierii sting lumina in Ora Pamantului
Jandarmii si pompierii sting lumina in Ora Pamantului

Militarii Inspectoratului de Jandarmi Judetean Caras-Severin sunt solidari cu actiunea „Ora Pamantului“, prin reducerea consumului de energie electrica. Institutia a participat constant la campanii ce au avut ca scop protejarea mediului inconjurator alaturi de O.N.G.-uri, diverse institutii publice sau reprezentanti ai mass-media. De altfel, Jandarmeriei Romane ii revin, conform Legii 550/2004, privind oragnizarea si functionarea institutiei, atributii in domeniul protectiei mediului inconjurator, al florei si faunei, in responsabilitatea sa aflandu-se si zonele care au statut de arie naturala protejata, de pe teritoriul Romaniei. Ofiterul de presa al Inspectoratului, plutonier Marius Sandulescu, explica:

Si militarii de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta “SEMENIC”, ca unitate teritoriala subordonata Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, se alatura acestei campanii. In intervalul orar 20.30 – 21.30, fara a le fi afectata activitatea, pompierii vor stinge luminile in toate unitatile.

Campanie unica in istorie, „Ora Pamantului“ isi propune, prin gestul simplu de stingere a luminilor care nu sunt esentiale functionarii si prin deconectarea echipamentelor electronice aflate in stand-by, sa traga un important semnal de alarma la dresa efectelor dezvoltarii iresponsabile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here