Jandarmii si pompierii sting lumina in Ora Pamantului

Jandarmii si pompierii sting lumina in Ora Pamantului
Jandarmii si pompierii sting lumina in Ora Pamantului

Militarii Inspectoratului de Jandarmi Judetean Caras-Severin sunt solidari cu actiunea „Ora Pamantului“, prin reducerea consumului de energie electrica. Institutia a participat constant la campanii ce au avut ca scop protejarea mediului inconjurator alaturi de O.N.G.-uri, diverse institutii publice sau reprezentanti ai mass-media. De altfel, Jandarmeriei Romane ii revin, conform Legii 550/2004, privind oragnizarea si functionarea institutiei, atributii in domeniul protectiei mediului inconjurator, al florei si faunei, in responsabilitatea sa aflandu-se si zonele care au statut de arie naturala protejata, de pe teritoriul Romaniei. Ofiterul de presa al Inspectoratului, plutonier Marius Sandulescu, explica:

Si militarii de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta “SEMENIC”, ca unitate teritoriala subordonata Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, se alatura acestei campanii. In intervalul orar 20.30 – 21.30, fara a le fi afectata activitatea, pompierii vor stinge luminile in toate unitatile.

Campanie unica in istorie, „Ora Pamantului“ isi propune, prin gestul simplu de stingere a luminilor care nu sunt esentiale functionarii si prin deconectarea echipamentelor electronice aflate in stand-by, sa traga un important semnal de alarma la dresa efectelor dezvoltarii iresponsabile.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,212FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente