Orasul Busteni va avea din 2015 centrala de cogenerare cu biomasa lemnoasa

Orasul Busteni va avea din 2015 centrala de cogenerare cu biomasa lemnoasa
Orasul Busteni va avea din 2015 centrala de cogenerare cu biomasa lemnoasa

Investitia se ridica la 35 milioane euro, din care 17 milioane de euro venit din fonduri europene

Societatea Greenprav a inceput construirea, la Busteni, a unei statii de cogenerare cu biomasa lemnoasa pentru furnizare de caldura si energie electrica, investitia, in valoare de peste 35 de milioane de euro, fiind finantata partial din fonduri europene si urmand sa fie finalizata anul viitor.
“Reprezentantii companiei irlandeze Prime Energy Power, actionar majoritar al SC Greenprav SRL Romania, au inceput constructia unei statii de cogenerare cu biomasa lemnoasa care va furniza caldura si energie electrica in statiunea Busteni”, se arata intr-un comunicat al Primariei Busteni, citat de Mediafax.

Potrivit sursei citate, statia de cogenerare va produce energie electrica pentru orasul Busteni si energie verde termica si electrica pentru domeniul industrial, comercial si consumatori publici, utilizand masa lemnoasa din regiunea Busteni si urmand sa contribuie la reimpadurirea regiunii si refacerea plantatiilor pentru culturile energetice.

140 de locuri de munca pe durata constructiei si exploatarii

Prin implementarea proiectului “Statie de cogenerare cu biomasa lemnoasa pentru furnizare de caldura si energie electrica” se vor crea aproximativ 140 de locuri de munca in timpul constructiei si pe perioada exploatarii.

Valoarea totala a investitiei in statia de cogenerare din statiunea Busteni este de aproximativ 35 milioane de euro, din care 17 milioane de euro reprezinta finantare nerambursabila si 18 milioane de euro cofinantare Greenprav, precizeaza sursa citata. Contractul de finantare a acestui proiect a fost semnat in iulie 2013, iar lucrarile se vor finaliza in iulie 2015.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,220FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente