Japonezii vor sa transforme CO2 in metan

0
385

O echipa de cercetatori japonezi a afirmat, miercuri, ca a descoperit o metoda de transformare a dioxidului de carbon, captat si stocat sub pamant, in metan, prin intermediul unei bacterii, aceasta tehnica putand ajuta in lupta impotriva incalzirii climatice si in obtinerea de gaz natural.co2

Oamenii de stiinta din cadrul Agentiei japoneze de stiinte si tehnologii maritime si terestre (JAMSTEC) sustin ca exista o bacterie care poate realiza aceasta operatiune in mod natural, dar ca ei vor incerca sa accelereze acest proces.

Potrivit AFP, cercetatorii japonezi au descoperit bacteria in largul coastelor de nord ale insulei nipone Honshu, sub platforma oceanica.

Daca este introdusa in pamant unde exista CO2 stocat, la o adancime intre 2.000 si 4.000 de metri, aceasta bacterie transforma dioxidul de carbon in metan (CH4), care permite obtinerea gazului natural.

In stare normala, transformarea ar dura cateva miliarde de ani, insa oamenii de stiinta spera sa poata crea o tehnica pentru reducerea procesului la numai o suta de ani, a explicat un purtator de cuvant al JAMSTEC.

„Institutul inca se confrunta cu numeroase obstacole, in special de ordin bugetar, inainte de a putea lansa oficial acest proiect”, care ar fi o adevarata inovatie, a adaugat purtatorul de cuvant.

Daca tehnica va fi dezvoltata si va avea rezultatele asteptate, ea i-ar putea incuraja pe partizanii captarii si stocarii dioxidului de carbon sub pamant, care reprezinta o mare speranta in lupta impotriva incalzirii climatice de care sunt responsabile, in mare parte, emisiile de CO2.

Tehnologia de stocare a dioxidului de carbon sub pamant consta in captarea de CO2 emis prin fumul centralelor termice si
introducerea acestuia in pamant sau in bazinul oceanic, pentru a-l impiedica sa se raspandeasca in atmosfera.

Sursa: Intact News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.